Pappardelle
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Petržel kadeřavá neboli kudrnka je jednou z forem listové petržele. Pochází ze Středomoří a patří k… Číst dál
Petržel kořenová je tradiční kořenová zelenina, která se hojně pěstuje na zahradách pro kořeny, ale… Číst dál
Pickles je krátce zkvašená zelenina. Může být jednodruhová, ale častěji se používá více druhů. Ke… Číst dál
Pilaf je pokrm typický pro východní Evropu a Střední východ. Existuje pro něj množství variant dle… Číst dál
Piniové oříšky, nazývané také piňón, jsou ve skutečnosti jedlá semena borovice pinie. Dozrávají až… Číst dál
Ostrá směs koření piri-piri obsahuje kromě mletých chilli papriček citronovou kůru, cibuli, česnek,… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál