Pappardelle
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k dostání stočené do klubíček, a to jak s rovným, tak i vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velice populární.
Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál
Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál
Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál
Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál
Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál
Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál
Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou… Číst dál