Polpety
Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa. Ochucené se rychle osmaží na pánvi a poté se ještě dusí v různě upravených omáčkách, např. rajčatové, žampionové apod.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polpety podle italského polpette, jsou kuličky nebo silnější placičky z různého druhu mletého masa. Ochucené se rychle osmaží na pánvi a poté se ještě dusí v různě upravených omáčkách, např. rajčatové, žampionové apod.
Žabí stehýnka jsou historicky svázána s francouzskou kuchyní, ale našli bychom je i v mnoha dalších… Číst dál
Žahour je sladká omáčka z rozvařeného ovoce, smetany a cukru. I když se ovoce může použít různé,… Číst dál
Drůbeží, vepřové i hovězí žaludky se od sebe liší velikostí i použitím. Drůbeží jako droby můžeme… Číst dál
Kdo by neznal skvěle upečená žebírka, která jsou obalená šťavnatým masem. Jsou to kosti s kouskem… Číst dál
Želatina je beztvará hmota, bez pachu, která nabobtná ve vodě. Používá se jak při domácím vaření,… Číst dál
Želé je látka živočišného původu, pokud se kapalina přidá do želatiny, nebo přírodního charakteru,… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál