Trdelník
Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z kynutého těsta, které se v pruzích navíjí na bukový válec, říká se mu trdlo, odtud pochází název. Peče se v žáru z dřevěného uhlí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trdelník je sladké pečivo, které se tvarem podobá velké kremroli, ale bez náplně. Připravuje se z kynutého těsta, které se v pruzích navíjí na bukový válec, říká se mu trdlo, odtud pochází název. Peče se v žáru z dřevěného uhlí.
Sardinka obecná je nejznámější mořská ryba. Má velký hospodářský význam. Sardinky se prodávají v… Číst dál
Saturejka je rostlina z čeledi hluchavkovitých, existuje až 40 odrůd. Jako koření se používá v… Číst dál
Seitan je potravina vyrobená z pšeničného lepku. Seitan je známý jako rostlinná alternativa masa… Číst dál
Sezam je jednoletá bylina z čeledi sezamovitých. Pěstuje se pro svá jedlá semena, která mohou mít… Číst dál
Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál
Shiitake, houževnatec jedlý, je houba původem z východní Asie. Odedávna patří k nejcennějším… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál