Pekařská bída

mika59 Kuchařka: mika59

Sladká jídla 2 názory

Suroviny

8-10 rohlíků
2-4 lžičky másla
100 g mletého máku
1 vanilkový cukr+cukr podle chuti
300-500 ml mléka
trošku skořice
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Mléko dáme svařit s máslem a mák smícháme s cukry a skořicí.

  2. Když začne mléko vařit a máslo je rozpuštěné, hrnec odstavíme a vmícháme rohlíky. Měly by být vlhké.

  3. Přidáme mák s cukrem a opatrně promícháme tak, aby bylo vše obalené. Podáváme teplé.

Poznámka

Recept je z Českého rozhlasu Brno. Když jsem na recept narazila, vzpoměla jsem si, že jsme to doma dělávali. Úplně jsem na to zapomněla. Je to vyloženě pro milovníky máku, nebo když zbude více rohlíků. Použila jsem rohlíky den staré. Není to moc fotogenické, ale dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 684 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pekařská bída

  • RubyRom RubyRom

    Miládko super recept z dětství, děkuji za připomenutí! Jako děti jsme měly v oblibě, úplně jsem na to zapomněla! :yes:

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Toto nám robievala aj naša mamina :-) keď sme boli deti. Cez prázdniny to bolo veľmi rýchlo urobené ešte pred tým než odišla do práce. Robila nám tiež makové ale aj tvarohové.

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: halušky ze starých rohlíků pecivalky recept obalený rohlík ve skořici top recepty recept bída

Zapomněl/a jsem heslo