Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

září
15

Den peprmintového likéru


Den peprmintového likéru
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den peprmintového likéru slavíme 15. září. Kdo by si nepamatoval peprmintky, laskominy našeho dětství. Věděli jste, že si je snadno můžete udělat i doma? Stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. A my vám poradíme, jak na něj.

Domácí peprmintový likér připravíte macerací máty peprné. Macerace je louhování za studena. Výsledek má krásnou zelenou barvu a mentolovou chuť. Ve spojení s hořkou čokoládou je to ideální kombinace.

Jak na mátový likér

Na tento recept budete potřebovat: 1 litr vodky (aromatické destiláty se nehodí), 12 mladých celých snítek máty ale bez květu, 1/2 litru vody, 40 dkg cukru. Peprmintových neboli mátový likér připravujeme následovně: do dvou sklenic dáme zhruba po šesti snítkách máty a zalijeme každou půl litrem destilátu. Sklenice uzavřeme a necháme šest týdnů na teplém místě vyluhovat. Pravidelně jimi zatřeseme. Po šesti týdnech svaříme vodu s cukrem, necháme zcela vychladnout a smícháme s obsahem dvou sklenic. Protřepeme a slijeme do čistých sklenic. Tentokrát už bez máte. A je hotovo.

Kdo by neměl promeškat Den peprmintového likéru?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více