Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

květen
18

Den sýrového suflé


Den sýrového suflé
Zdroj: Toprecepty

Národní den

Den sýrového suflé připadá na 18. května. Suflé, kterému se řekne francouzsky soufflé, je pochoutka, která při pečení v troubě zvětší svůj objem. Je ideální ji podávat bezprostředně po dokončení. Jak takové lahodné sýrové suflé připravit?

Suflé můžete připravit čokoládové, kopřivové, květákové, ale i sýrové. Recepty na všechny tyto pochoutky najdete na webu Toprecepty.cz. Poradíme, jak připravit toto chutné jídlo.

Jak na sýrové suflé

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si keramické nebo skleněné formičky, které vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  2. Rozpusťte 30 g másla v malém kastrolu a poté do něj přidejte 30 g hladké mouky. Míchejte a vařte asi 2 minuty, dokud směs nezíská světle hnědou barvu.
  3. Pomalu vmíchejte 250 ml mléka a neustále míchejte, abyste zabránili hrudkám. Vařte asi 5 minut, dokud směs nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
  4. Odstavte kastrol z plotny a vmíchejte 100 g nastrouhaného sýra, 4 žloutky, špetku soli, špetku pepře a špetku muškátového oříšku. Míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře promíchané.
  5. Ve velké míse ušlehejte 4 bílky se špetkou soli, dokud nebudete mít pevný sníh. Poté postupně a opatrně vmíchejte bílky do sýrové směsi.
  6. Rozdělte těsto rovnoměrně do připravených formiček a pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud suflé nevyroste a nezíská zlatavou barvu. Pečte bez otvírání trouby, aby suflé nespadlo.
  7. Ihned po vyjmutí z trouby podávejte suflé, protože má tendenci rychle opadávat

Kdo by neměl promeškat Den sýrového suflé?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více