

Mhamar - kure na cibuli
Suroviny
- 5 kuřecích kousku (já použila 4 stehna a 1 prso - rozkrojené na vice casti)
- 6 větších cibuli
- 1 červená paprika
- 1 lžička mletého nového koření
- 1,25 lžička sladké papriky
- 1/4 lžička mletého koriandru
- 1/4 lžičky římského kmínu (cumin)
- špetka skořice
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Cibuli pokrajime na vetsi kousky, pridame drobne nakrajenou papriku, koreni, olivovy olej, sul a promichame.
Omyte a osusene kousky kurete vlozime do cibulove smesi a znovu promichame.
Prendame do nadoby na peceni, podlijeme trochou vody a peceme pri 200 stupnich cca 90 minut. Nepodlevame prilis moc, cibule pusti stavu. Na prvnich 45 minut smes zakryjeme, aby cibule drive zmekla. Behem peceni celou smes nekolikrat promichame. Kureci kousky obracime, aby se opekly ze vsech stran.
Jako priloha muze byt cokoliv. U nas jime pouze s chlebem, nakladanymi okurkami, nakladanymi lilky a olivami.
Poznámka od kuchařky
Jidlo je velmi rychle na pripravu, pritom stavnate a dobre. Nejlepe ze vseho chutna cibule, ktera provonena vsim korenim, krasne doladuje chut masa.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mhamar - kure na cibuli
-
Včera jsem upekla a dneska jsme měli k obědu
. Jídlo bylo uleželé a výborné
. Mám uloženo a budu určitě dělat častěji
. Je to navíc i rychlé
, tak se hodí na vaření v týdnu, kdy chodím do práce
.
-
Bylo to výborné! Podávala jsem ho s jasmínovou rýží a všichni jsme si moc pochutnali
-
Výborná kombinace koření
, pekla jsem z vykostěných kuřecích stehen a v pečícím sáčku, moc dobré, určitě si to někdy zopakuju
-
Dakujem pekne za odpoved.nikdy som to u nás nepočula:) určite to vyskúšam:)
-
Radim: odjakživa se říká paprikový lusk, poté si to lidé zkrátili, chjoooo...
-
Ty vogo, to je ještě blbější než lusk
-
hosta:
-
Radim:říká se chybně - ze zvyku, plodem papriky, která patří mezi lilkovité, je bobule
. Představ si na jídelním lístku "Papriková bobule v rajské omáčce"
-
Od kdy se paprice říká lusk?
-
anulka:): červená paprika
-
Čo je to paprikový lusk???vyzera to super.
-
Dnes jsem toto jídlo dělala k obědu. akorád jsem neměla červený paprikový lusk a koriandr, ale ten jsem nahradila kari kořením, ve kterém je koriandr součástí. Mohu říci, že lepší kuře jsem ještě nejedla. Moc děkuji aishe za vynikající oběd posílám bodík a ještě za mojí rodinu +4 a samozřejmě recept budu posílat všem známím, protože tento vynikající recept za to stojí.
-
Už se to peče!!!!Vypadá a voní to úžasně,snad si i pošmáknem
-
Tabita: Moc dekuji za pochvalu a vyzkouseni receptu..jsem rada, ze u vas doma chutnalo..
...u nas take jime pouze s pita chlebem, je k tomu nejlepsi..
..v kombinaci s vypecenou stavou a cibuli chutna velmi dobre..
-
Recept naprosto úžasný
moc nám to chutnalo. Já jsem si to ještě zkřížila s dalšíma receptama - jako přílohu jsem dělala pity a okurkový dip
Bylo to opravdu mňamózní!!!!