Mexiko à la Nika

Suroviny 4 porce

1 Mexická zeleninová směs
500 g kuřecích prsíček
1 střední cibule
2 PL kari koření
chilli koření
sůl
1 ČL worcestrové omáčky
broskvový kompot (střední až velké balení)
1 PL kečupu
1 PL solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájame kuracie prsia na kocky a cibuľu na polkolieska. Na rozpálený olej vysypeme cibuľu, jemne osmažime a pridáme nakrájané prsia. Pridáme trošku soli a kari korenie. Necháme podusiť.

  2. Medzitým rozmixujeme broskyne spolu so šťavou z kompótu. Túto broskyňovú zmes prilejeme k mäsu a ďalej dusíme asi 10 minät. Potom prilejeme 1 až 2 hrnčeky vody a pridáme mrazenú zeleninovú zmes (dávam pol až 3/4 balenia). Zakryjeme a dusíme.

  3. Keď je mäso mäkké, prídáme štipku chilli korenia, worcestrovú omáčku, kečup a necháme prevrieť.

  4. Na záver ešte dochutíme soľou a kari korením podľa svojej chuti a zahustíme solamylom.

  5. Ako prílohu podávame ryžu.

Komentáře k receptu Mexiko à la Nika

  • TeslarovaN. TeslarovaN. (autorka receptu)

    Tejaja: Áno je to nazvané podľa Mexickej zeleninovej zmesy..... Nechápem prečo slečna alebo pani má potrebu sa úplne odveci vyjadrovať k mojím receptom ,tak isto aj ohľadom tej slovenčiny ......... :no:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Povedala by som, že je to nazvané podľa Mexickej zeleninovej zmesi, nie podľa Mexika. ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka (moderátorka)

    kari teda v Mexiku frčí nejvíc, hned po broskvích a kečupu...chilli to nezachrání:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: ryže mexiko omačka koření nika nika koření kari mexiko alá mexiko kuře ala mexico