Den ovesných vloček
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Vločky vznikají drcením zrn ovsa, jsou bohatým zdrojem vitamínů, omega-3 a omega-6 nenasycených mastných kyselin a vlákniny, která je nezbytná pro… Číst dál
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Čedar je slavný anglický sýr, který může být světlý jako eidam, ale daleko častěji bývá tmavě žlutý až výrazně oranžový. Tento sýr vyniká příjemnou… Číst dál
Hamburger měl svou současnou podobu, tedy plátek masa v rozkrojené housce, získat v roce 1891 v americké Oklahomě. Co se burgerů týká, na výběr jich… Číst dál
Mandle, tedy jádro plodu mandloně obecné neboli mandlovníku, můžeme konzumovat jen tak, ale jsou také velmi ceněnou ingrediencí třeba při pečení.… Číst dál
Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád… Číst dál
Víno je lahodný alkoholický nápoj, který získáváme kvašením hroznů, nebo hroznového moštu. Díky velkému množství odrůd se svou chutí zavděčí… Číst dál
Čokoláda patří k hříšnému pokušení, které poprvé okusili Evropané již v 16. století. Od té doby prošla mnohými chuťovými experimenty a variacemi, od… Číst dál
Muffiny [mafiny] svým původem pochází z Walesu, kde vypadaly spíše jako placičky připravené z kynutého těsta, do kterých se dávalo "co dům dal".… Číst dál
V Americe je to třešňový pie [páj] z křehkého máslového těsta, kterým vytvoříme na povrchu typickou mřížku. Ve Francii je to koláč připomínající naši… Číst dál
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci… Číst dál
Tento původně mexický koktejl, který můžeme ochutnat hned v několika verzích, patří mezi 10 nejoblíbenějších drinků na světě. Pokud si margaritu… Číst dál
I když si mnozí myslí, že profese barmana je moderní záležitost, existuje už od 14. století. Má svůj původ v Evropě, kde hostinští nabízeli svým… Číst dál
To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál
Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál
První recept na soufflé pochází již z počátku 19. století, kdy jej připravil francouzský šéfkuchař. Logicky nás tedy napadne, že název “soufflé”… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Způsobů, jak uchovat přebytky letní úrody ovoce je spousta, tím nejznámějším a nejrozšířenějším je zavaření do sklenic. Zavařením si ovoce zachová… Číst dál
Kdo by neměl rád palačinky? Ať už k snídani, nebo jako sladký oběd, se šlehačkou a čerstvým ovocem, či s marmeládou, posypané popraškem cukru, vždy… Číst dál
McNamara proto zavedl den, který připomíná význam irské whisky, její historii i způsob přípravy. A že zvolil zrovna datum 3. 3.? Není to náhoda.… Číst dál
Svařák je horký nápoj, vyrobený z červeného vína a koření – nejčastěji skořice, hřebíčku a badyánu. Podle chuti do něj můžete přidat na kolečka… Číst dál
Základem každé tatarské omáčky je majonéza. Tu skvěle doplňuje najemno nasekaná cibule a sterilované okurky, někdo podle chuti přidává i zeleninu ve… Číst dál
Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 20 Další