Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

říjen
10

Světový den kaše


Světový den kaše
Zdroj: Pixabay

Světový den

Světový den kaše připadá každoročně na 10. října. Kaše, která se vyrábí z drcených či mletých obilnin, které se vaří ve vodě či mléku, měla svůj první mezinárodní den v roce 2009. Tento svátek byl původně ustanoven kvůli získání peněz na pomoc hladovějícím dětem v rozvojových zemích.

Kaše je ideální k snídaňový pokrm. Její příprava je rychlá a jednoduchá, kaše dokáže zasytit a díky využitým surovinám je zdravá. Připravujeme ji buďto ve vodě nebo v mléce a na talíři ji ozdobíme ovocem.

Jakou kaši uvařit k snídani

Populární je například ovesná kaše, kterou vaříme z ovesných vloček. Pokud použijeme jemné vločky, kaše bude uvařená během chvilky. Na talíři ji doplníme semínky, ořechy, sušeným a čerstvým ovocem.

Na výběr však máme velké množství surovin, které při přípravě kaše můžeme použít. Oblíbená u dětí je třeba rýžová kaše. Dále se těší popularitě pohanková kaše, kterou je doporučeno připravovat naslano. Ale k zahození není ani sladká varianta. Dále známe jáhlovou kaše, či kukuřičnou kaši neboli polentu.

Pokud vaříme kaš i z celých zrn (pšenice, špalda, oves), trvá proces přípravy výrazně déle. Některé suroviny je lepší dopředu namočit - kaše je pak rychleji uvařená. Suroviny, které vyžadují více času k uvaření, nám usnadní připravit pomalý hrnec.

Kdo by neměl promeškat Světový den kaše?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více