Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřebíček

yanull yanull
Hřebíček

Hřebíček je sušený kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného, který má široké využití jako výrazně aromatické koření. Je důležitou součástí perníkového koření, přidáváme jej při vaření k rýži, hodí se do zvěřinových pokrmů, a neobejde se bez něj ani svařené víno. Má výrazné antibakteriální účinky a posiluje imunitu. Působí dezinfekčně a dokáže tlumit bolest, tudíž je výborným pomocníkem při bolesti zubů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka  je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál

Svíčková omáčka

Sweetie

Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál

Syrovátka

Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál

Šafrán

Šafrán je vytrvalá podzemní bylina, je známo asi 80 druhů. Šafrán byl, a stále je, nejdražší koření… Číst dál

Šafrán

Šalotka

Cibule šalotka pochází z orientálních zemí. Někdy se jí říká množilka nebo česnek askalonský. Roste… Číst dál

Šalotka

Šalvěj lékařská

Šalvěj lékařská je bylinka, která je ceněná v lidovém léčitelství i v kuchyni jako koření. Je silně… Číst dál

Šalvěj lékařská

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli