Domácí vepřovka

Lubik Kuchař: Lubik

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

3 kg plecka
1 kg bůčku s kůží
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plecko i bůček nakrájíme na větší kostky cca 2 x 2 cm. Na kilo masa dávám 1,5 dkg soli. Pepře dávám lžíci na celou dávku. Pořádně promícháme a necháme cca 2 hodiny stát.

  2. Naplníme do sklenice tak do 3/4. A zavíčkujeme.

  3. Sterilizujeme první den 2 hodiny na 100 stupňů a na druhý den ještě hodinu.

  4. Nepřidávám do masa ani česnek ani cibuli, nemám s tím dobré skušenosti. Nejlepší je to na čerstvý chleba s čerstvě nakrájenou cibuli nebo česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 371 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vepřovka

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    sklenice plnim az po okraj,delam uz 20let a nikda to nezklame

    Odpovědět

  • Filip Filip(neregistrovaný)

    tak jsem to vyzkoušel a zavařování ani nemám moc cenu. stejně se po tom zapráší...ale děkuji za vynikající recept :yes::yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: vepřovka vepřovka recept domaciveprovka domácí vepřovka.cz nejlepší domácí vepřovka recept vepřovka nejlepší vepřovka domaci-veprovka.cz vepřovky domácí vepřovka ve sklenici vepřovka z trouby příprava domací vepřovky domácí dobra vepřovka domácí vepřovka v troubě zavařování vepřovky veprovka z bucku jak se dela veprovka domácí vepřovka recept na 4kg vepřového masa domáci veprovka z trouby domcí vepřovka