Lůj
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Citron roste na citronovníku. Každý z nás zná tento žlutý oválný plod, jehož šťávou si rádi… Číst dál
Citronová tráva je vytrvalá a poměrně statná rostlina. Pochází z jihovýchodní Asie.… Číst dál
Citronový pepř je vlastně směs tvořená černým mletým pepřem, citronovou kůrou, cukrem a solí. Toto… Číst dál
Consommé je extra silný, neboli dvojitý, vývar z kostí, zesílený přidáním masa a zeleniny. Pokud se… Číst dál
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál
Cornflakes, kukuřičné lupínky, se v některých zemích podávají s mlékem k snídani. Do podoby, v jaké… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál