Lůj
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál
Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál
Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i… Číst dál
Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál