Lůj
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům.
Papája melounová je sladký exotický plod, vonící po meruňkách. Obsahuje řadu vitamínů, pozitivně… Číst dál
Papilota je dostatečné množství pečícího nebo pergamenového papíru, ale i alobalu, do kterého… Číst dál
Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k… Číst dál
Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál
Parenica je slovenský tradiční nezrající pařený hnětený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Pravá… Číst dál
Slovo parfait ve francouzštině znamená dokonalý, a stejně takový je i dezert, který se připravuje z… Číst dál