Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lůj je živočišný tuk z přežvýkavců, při běžné teplotě je tuhý. Získává se při nižších teplotách než sádlo. Používá se na přípravu základů pod hovězí maso. V zimě do něj můžeme zamíchat semínka, a po ztuhnutí směs nabídnout hladovým ptáčkům. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Papája

Papája melounová je sladký exotický plod, vonící po meruňkách. Obsahuje řadu vitamínů, pozitivně… Číst dál

Papája

Papilota

Papilota je dostatečné množství pečícího nebo pergamenového papíru, ale i alobalu, do kterého… Číst dál

Papilota

Pappardelle

Pappardelle je druh italských těstovin ve formě 2 až 3 centimetrových širokých nudlí. Sušené jsou k… Číst dál

Pappardelle

Para ořechy

Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál

Para ořechy

Parenica

Parenica je slovenský tradiční nezrající pařený hnětený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Pravá… Číst dál

Parfait

Slovo parfait ve francouzštině znamená dokonalý, a stejně takový je i dezert, který se připravuje z… Číst dál

Parfait

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli