Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové mléko

yanull yanull
Sójové mléko

Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné mléko z hlediska výživové hodnoty nahradit nedokáže. Sójové mléko se používá i k výrobě tofu. Zdravé jsou pouze fermentované výrobky, které nejsou ze sóji geneticky modifikované.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Viněgret

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál

Vinná klobása

Vinný kámen

Vinný kámen vzniká přirozenou chemickou reakcí na dně sudu nebo v láhvi vína. Na pečení ho už… Číst dál

Višně

Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které… Číst dál

Višně

Vlašské ořechy

Vlašský ořech je plod ořešáku královského. Nápadná podobnost plodu ořechu s lidským mozkem není… Číst dál

Vlašské ořechy

Vlašský salát

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes, zejména k svačině. Salát… Číst dál

Vlašský salát

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Naposledy jste si prohlédli