Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové mléko

yanull yanull
Sójové mléko

Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné mléko z hlediska výživové hodnoty nahradit nedokáže. Sójové mléko se používá i k výrobě tofu. Zdravé jsou pouze fermentované výrobky, které nejsou ze sóji geneticky modifikované.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Hrášek

Hrášek je nezralý plod v lusku hrachu. Není to luštěnina, ale řadí se mezi zeleninu. Známe chutné… Číst dál

Hrášek

Hraška

Hraška je zdravá sypká směs, která je vhodná na zahušťování polévek, různých omáček a gulášů. Lze v… Číst dál

Hruška

Hrušky lidé konzumovali už před 3000 lety. Toto oblíbené ovoce snižuje tlak a působí močopudně.… Číst dál

Hruška

Hummus

Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál

Hummus

Humr

Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je… Číst dál

Humr

Husa

Husa je vrubozubý pták. Dříve se choval hlavně na vesnicích, kvůli dobrému masu a kvalitnímu peří.… Číst dál

Husa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli