Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Solamyl

Merylas Merylas

Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a různých krémů, tak i k zahuštění různých pokrmů v teplé kuchyni. Pokrmy po zahuštění zůstavají čiré. Solamyl neobsahuje lepek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Oliheň obecná

Oliheň obecná je druh hlavonožce, který se nachází v hloubce cca 500 metrů. Dorůstá délky 50 cm a… Číst dál

Oliheň obecná

Olivový olej

Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně a vyrábí se z oliv. Při výrobě kvalitního… Číst dál

Olivový olej

Olivy

Olivy jsou plodem olivovníku evropského, a je to druh ovoce. Zelené olivy jsou méně zralé plody… Číst dál

Olivy

Opuncie

Opuncie je sladký plod kaktusu, žluté, až červené barvy. Když jej rozkrojíme, má tvar pěticípé… Číst dál

Opuncie

Oranžát

Oranžát spolu s citronátem se nazývají sukkada. Je to vlastně kandovaná kůra z pomerančů a citronů,… Číst dál

Oregano

Oregano, dobromysl obecná, je bylinka, která se v kuchyni používá hlavně sušená, protože je… Číst dál

Oregano

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus