Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampion

yanull yanull

Žampionů existuje více druhů, některé z nich mohou být i jedovaté. Pečárka polní, také zahradní, jsou stopkovýtrusné houby z čeledi pečárkovitých. Poznáme je podle světlých plodnic. Žampiony se sbírají v přírodě, ale pěstují se i průmyslově, a proto jsou ke kuchyňskému zpracování dostupné po celý rok. Jsou vhodné na smažení, do omáček, lze je plnit a připravuje se z nich chutný krém.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Žemlovka

Žemlovka je oblíbené sladké jídlo, které není náročné na suroviny, protože ho obvykle děláme ze… Číst dál

Žervé (Gervais)

Žervé, francouzsky gervais, je minimálně solený nebo nesolený, šlehaný měkký krémový sýr ze sladké… Číst dál

Žinčice

Žinčice je známý slovenský nápoj z ovčího mléka, podobný kefíru. Je vedlejším produktem při výrobě… Číst dál

Žlutý meloun

Žlutý meloun je nejběžnějším medovým melounem a lze jej koupit v mnoha velikostech. Tvarem… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Crumble

Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál

Crumble

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál

Kdoule

Ryzlink rýnský

Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Naposledy jste si prohlédli