Výborný vaječný koňak

catherina Kuchařka: catherina

na půl litru Nápoje 12 názorů

Suroviny

4 žloutky
75 g cukru
375 g nevařeného salka
250 ml rumu
2 čajové lžičky instantní kávy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odeberte 2 polévkové lžíce rumu a zahřejte jej, rozpusťte v něm kávu a nechte vychladnout. Cukr vsypte do připravené mísy, přidejte žloutky a směs míchejte elektrickým šlehačem až ze světlá a získá hustě pěnovitou konzistenci.

  2. Za stálého míchání přidejte salko, nakonec přimíchejte rum a kávový výtažek. Hotový likér přelijte do lahve, vydrží v lednici cca 14 dní.

Poznámka

Foto přidám co nevidět ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 321 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborný vaječný koňak

Tématické fráze: nevařený vaječný koňak vaječný koňak recept báječný konak vaječný koňak nevařený vaječný konak vaječný koňak recept nevařený výborný vaječný likér nevareny vajecny liker kavovy konak vajecný liker nevareny domácí vaječný likér nevařený vaječný koňak ze šálka vaječný koňak kávový kávový vaječný koňak kávový vaječný likér báječný koňak recept báječný vaječny konak vaječný koňak s kávou výborný domácí vaječný likér báječný vaječný likér

Zapomněl/a jsem heslo