Výborný vaječný koňak

Suroviny na půl litru

4 žloutky
75 g cukru
375 g nevařeného salka
250 ml rumu
2 čajové lžičky instantní kávy

Postup přípravy receptu

  1. Odeberte 2 polévkové lžíce rumu a zahřejte jej, rozpusťte v něm kávu a nechte vychladnout. Cukr vsypte do připravené mísy, přidejte žloutky a směs míchejte elektrickým šlehačem až ze světlá a získá hustě pěnovitou konzistenci.

  2. Za stálého míchání přidejte salko, nakonec přimíchejte rum a kávový výtažek. Hotový likér přelijte do lahve, vydrží v lednici cca 14 dní.

Poznámka od kuchařky

Foto přidám co nevidět ;-)

Komentáře k receptu Výborný vaječný koňak

Tématické fráze: nevařený vaječný koňak vaječný koňak recept báječný konak vaječný koňak nevařený vaječný konak vaječný koňak recept nevařený výborný vaječný likér nevareny vajecny liker kavovy konak vajecný liker nevareny domácí vaječný likér nevařený vaječný koňak ze šálka vaječný koňak kávový kávový vaječný koňak kávový vaječný likér báječný koňak recept báječný vaječny konak vaječný koňak s kávou výborný domácí vaječný likér báječný vaječný likér