

Vaňkova česnečka
Suroviny 6-8 porcí
- 4 velké brambory
- 1,2 l vývaru
- 8 stroužků česneku
- 1 lžička majoránky
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Na oleji opečeme oloupané a nakrájené brambory na kostičky.
Když začnou být zlatavé, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list.
Krátce restujeme a zalijeme vývarem.
Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Můžeme podávat s krutonky.
Poznámka od kuchařky
Recept je podle pana Romana Vaňka z jeho knihy. Česnečka je rychlá, jednoduchá a výborná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vaňkova česnečka
-
Podobná polévka je ve Slezsku v Polsku. V místo brambor je starý chléb
Říká se tomu wodzionka -
Dobrota
-
Delam takhe taktez, akorat zavaruji rozkvedlane vajicko. Taky radi zasypat cerstvou nasekanou petrzelku.
-
Výborná... místo krutonků byla v polévce na kostičky nakrájená topinka
-
Mňam