3 tipy, jak udělat nejlepší vaječný koňak, který bude chtít každý ochutnat
Receptů na vaječný koňak je celá řada, každý má svůj oblíbený a zaručeně nejlepší. V následujícím článku vám prozradíme tajemství, jak mít ten nejlepší "vaječňák" v okolí, který budou všichni chtít ochutnat.
Ono tajemství spočívá v použitých surovinách. Můžete použít obyčejný rum, vyrobený z bramborového škrobu s rumovou esencí, nebo vanilkový cukr, a výsledek bude dobrý. Pokud ale chcete mít výborný vaječný koňak, nešetřete na surovinách.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat nejlepší vaječný likér
Likér skladujeme v lednici, kde vydrží až 2 měsíce.
-
Použijte kvalitní pravý rum vyrobený z cukrové třtiny, jedině ten dodá vašemu likéru onu nenahraditelnou chuť.
-
Místo vanilkového cukru použijte skutečnou vanilku, přidejte zrnka z vanilkového lusku.
-
Pro krásnou barvu použijte vejce přímo od chovatele nebo zakupte vejce v biokvalitě.
Jak na přípravu vaječného likéru, poradíme v našem videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 20 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní domácí vaječňák podle Žufánka: Český lihovarník prozradil svůj osobní recept!
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře