Vaječný koňak

NiikolQa Kuchařka: NiikolQa

Doba přípravy: 10min 1,5l Nápoje 15 názorů

Suroviny

6 žloutků
1/4 cukr moučky
1 salko
2 vanilkové cukry
0,5 litru vlažného mléka
1,25 litru rumu - podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme v mixéru nebo ručním šlehačem do pěny.

  2. Přidáme salko a mléko a znovu mixujeme (šleháme). Přilijeme rum a opět mixujeme (šleháme).

  3. Nalijeme do lahve a necháme v chladu a temnu několik dní uležet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječný koňak

  • Irule Irule

  • jiří jiří(neregistrovaný)

    Jak tomu mám rozumět 1/4cukru-když už tam něco píšete,tak aby tomu bylo také rozumět.jiri-polak@centrum.cz

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hledala jsem recept na vaječný koňak:-//našla,ale jsem z něho trochu zmatená...kolik cukru:-?to mléko mně tam taky nesedí,nemělo to být jedno neslazené a jedno salko:-?
    Nikolko doplň,prosím...nechci prudit,ale to jsou důležité informace;-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Já dávám 6žloutků, 2kondenzovaná slazená mléka. 1kondenzované neslazené a 1/2lt rumu, 1vanilkový cukr, toť vše. Je z toho 1,5lt vaječňáku;-):-p. Ale samozřejmě receptů je vícero.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: teri, ty suroviny a množství fakt musí upřesnit autorka, snad se ozve.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Prosím, aké obe plechovky Salko, keď v surovinách je napísaná 1 plechovka?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Opravený názov, tak, aby bol zrozumiteľný. Suroviny opraviť neviem, nepoznám presné množstvo, ktoré mala autorka na mysli. Podľa mňa je štvrť až pol litra rumu dosť podstatný rozdiel. :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A nemohol by to niekto opraviť? Nedá sa na to dívať...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    1974andrea: Ty brďo, já si to musím někde opsat!!:-))

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    lomačka:
    ...já mám na 6 žloutků + 200g cukru + 1 ml. slazené + 1 ml. neslazené + 1 vanilka + 250 ml rum a je toho cca 1 litr
    (mléko = asi 400g jestlisenepletu:-))

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    ještě je tam napsáno 1/4 mouč.coukru, ale kolik ???

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    casino:I já dávám tatra mléko neslazené :-)

    Odpovědět

  • senky senky

    To asi nebude stačit jenom smíchat:-O:-O

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    1974andrea:
    Není hloupý jen název...
    Sice jsem to takto nezkoušel, ale ověřený postup je takový, že žloutka se třou (šlehají) s cukrem do pěny!
    Mám podobný rcp, ale vedle SALKA tam místo mléka dávám kondenzované mléko NESLAZENÉ.
    Nicméně, líbí se mi, že autor tím napájí i děti:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Pokud chceme uvést název jako cizí slovo, mělo by tam být Eiercognac, takhle je to , s prominutím, hloupost.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vaječný koňak recept na vajecny konak aerkoňak vaječný koňak babiččin vaječný vaječný koňak vaječný koňak ze salka recept vajecny konak aer konak vaječný koňak recept vaječný koňak ze salka a mléka vaječný koňak bez žloutků recept na aerkonak vaječný koňak bez mléka vaječný koňak z mléka vaječný koňak top recepty vaječný koňak ze salka recept vaječný vaječný likér vaječný koňak z kondenzovaného mléka domácí aerkonak vaječný koňak 8 zloutku