Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

16. 12. 2013 13:31

Suroviny

Porce: 1,5l

Nutriční hodnoty

Energie16 146 kJ / 3 859 kcal
Bílkoviny39,08 g
Tuky45,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 276 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy57,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irule Irule

17. 12. 2013 21:29

:yes::-p:-K

jiří

17. 12. 2013 09:13

Jak tomu mám rozumět 1/4cukru-když už tam něco píšete,tak aby tomu bylo také rozumět.jiri-polak@centrum.cz

Majka8

17. 12. 2013 00:41

Hledala jsem recept na vaječný koňak:-//našla,ale jsem z něho trochu zmatená...kolik cukru:-?to mléko mně tam taky nesedí,nemělo to být jedno neslazené a jedno salko:-?
Nikolko doplň,prosím...nechci prudit,ale to jsou důležité informace;-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

16. 12. 2013 19:50

Já dávám 6žloutků, 2kondenzovaná slazená mléka. 1kondenzované neslazené a 1/2lt rumu, 1vanilkový cukr, toť vše. Je z toho 1,5lt vaječňáku;-):-p. Ale samozřejmě receptů je vícero.

spagetka spagetka

16. 12. 2013 17:47

tejaja: teri, ty suroviny a množství fakt musí upřesnit autorka, snad se ozve.

tejaja tejaja

16. 12. 2013 17:44

Prosím, aké obe plechovky Salko, keď v surovinách je napísaná 1 plechovka?

tejaja tejaja

16. 12. 2013 17:41

Opravený názov, tak, aby bol zrozumiteľný. Suroviny opraviť neviem, nepoznám presné množstvo, ktoré mala autorka na mysli. Podľa mňa je štvrť až pol litra rumu dosť podstatný rozdiel. :-8

magdalenka magdalenka

16. 12. 2013 17:36

A nemohol by to niekto opraviť? Nedá sa na to dívať...

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 12. 2013 17:16

1974andrea: Ty brďo, já si to musím někde opsat!!:-))

casino

16. 12. 2013 15:36

lomačka:
...já mám na 6 žloutků + 200g cukru + 1 ml. slazené + 1 ml. neslazené + 1 vanilka + 250 ml rum a je toho cca 1 litr
(mléko = asi 400g jestlisenepletu:-))

lomačka

16. 12. 2013 15:24

ještě je tam napsáno 1/4 mouč.coukru, ale kolik ???

lomačka

16. 12. 2013 15:23

casino:I já dávám tatra mléko neslazené :-)

senky senky

16. 12. 2013 14:42

To asi nebude stačit jenom smíchat:-O:-O

casino

16. 12. 2013 14:40

1974andrea:
Není hloupý jen název...
Sice jsem to takto nezkoušel, ale ověřený postup je takový, že žloutka se třou (šlehají) s cukrem do pěny!
Mám podobný rcp, ale vedle SALKA tam místo mléka dávám kondenzované mléko NESLAZENÉ.
Nicméně, líbí se mi, že autor tím napájí i děti:-))

1974andrea 1974andrea

16. 12. 2013 14:19

Pokud chceme uvést název jako cizí slovo, mělo by tam být Eiercognac, takhle je to , s prominutím, hloupost.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak recept na vajecny konak aerkoňak vaječný koňak babiččin vaječný vaječný koňak vaječný koňak ze salka recept vajecny konak aer konak vaječný koňak recept vaječný koňak ze salka a mléka vaječný koňak bez žloutků recept na aerkonak vaječný koňak bez mléka vaječný koňak z mléka vaječný koňak top recepty vaječný koňak ze salka recept vaječný vaječný likér vaječný koňak z kondenzovaného mléka domácí aerkonak vaječný koňak 8 zloutku

Suroviny: žloutek, cukr, salko, cukr vanilkový, mléko, rum

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wv8J