

Zapečené tagliatelle s ančovičkami
Suroviny
- 350 g těstovin tagliatelle
- 7 ančoviček
- 2 velké červené cibule
- 300 g Mozzarella
- 2 snítky oregána
- 1 snítka bazalky pravé
- olivový olej
- čerstvě mletá mořská sůl
Postup přípravy receptu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mozzarellu nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli, na malém plameni dusíme přikryté pokličkou cca 10 minut, občas promícháme. Přidáme ančovičky, promícháme a dále dusíme, než se ančovičky rozpustí. Přidáme nasekané bylinky, promícháme.
Těstoviny osolíme, promícháme s mozzarellou a cibulovou směsí a přendáme do zapékací misky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit, mírně upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené tagliatelle s ančovičkami
-
Takže přidávám foto. K receptu samotnému. Není to špatné, ale já bych si asi přidala sušená rajčata!
. A pokud teda někomu smrdí u vaření tvarůžky, tak je to slabý odvar podle toho, jak smrdí rybinou celý byt z ančoviček
.
-
Tak ještě, že mne Andrea uporornila tady na ten receptík. Hned jsem si ho sama sobě poslala
. Vypadá nádherně
-
Cocoska: děkuji za vyzkoušení a krásné foto
-
Uvařeno, nafoceno, snězeno, pochváleno
posílám bodíček a doporučuji všem
-
Jejda! To bych si posmaknul
-
BarbaraP: díky moc
-
Tak tyhle mňam těstoviny bych si dala hned, vypadá to krásně!
-
jarka skrobakova:
-
Znám a vím, že s ančivičkama to nemá chybu, moc se mi líbí rcp
-
1974andrea: Já ty ančovičky musela počítat
dávala jsem jednu konzervičku, bylo to akorát, v původním receptu jich bylo ještě méně.
Díky za vyzkoušení, krásné fotky a zprávičku -
Nikina:Takže, proběhlo pár drobných úprav, neměla jsem tagliattele, použila jsem fettuccine, olej jsem použila olivový a olej z ančoviček, cibule byla jen bílá a trochu naťové. Zkusila jsem nejdříve bez česneku, ale dost mi tam chyběl, takže tam šly 2 větší stroužky. Po nafocení jsem ještě zasypala notnou dávkou paramzánu
. Dobré to bylo a ančoviček jsem dala 10, raději více než méně
-
Díky mamko
-
Nikouši,máš to krásné
a mě by chutnalo
-
rebeka: prohozeno
ivulinka: jooo, to znám, taky nevím, co mám vařit dřív
1974andrea: taky jsem ho tam chtěla mrsknout, ale doma žádný nebylAle i tak to bylo vynikající
Děkuji všem za kladné ohlasy a milé větičky -
Nikino, vypadá to moc hezky a dala bych ruku do ohně za to, že to chutná úžasně! Takže Vám asi posílám bodík