Colcannon

gurmanka1 Kuchařka: gurmanka1

Doba přípravy: 50 minut Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

4 velké brambory ve slupce
1 hlávka kapusty
1 palička většího česneku
mléko
sůl
pepř
olivový olej (můžeme použít i jiný)
tymián (nemusí být)
polévková lžíce tuhého (nerozhřátého) másla
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku česneku položíme na pekáček a osolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem, přidáme snítku tymiánu (v celku - netrháme) a dáme do vyhřáté trouby asi na 45 minut.

  2. Mezitím si omyjeme a uvaříme brambory ve slupce (udrží si tak vitamíny a chuť).

  3. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme ji do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka.

  4. Brambory rozšťoucháme se lžící másla.

  5. Přidáme mléko z kapusty, vymačkáme upečený česnek a nakonec přimícháme kapustu.

  6. Vše dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Můžeme z něj udělat i placky, které opečeme na pánvi.

Poznámka

K tomuto Irskému jídlu se hodí maso. Místo kapusty se dá použít zelí. Podle chuti můžeme přidat orestovanou šalotku/cibulku či mrkev. Placky jsou neméňe dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Colcannon

  • zizala zizala

    tejaja: Teď Ti nerozumím a asi ani nechci :-( Svůj názor i s vysvětlením jsem k tomu napsala, to snad mohu, a víc není třeba. Recept je fajn, ukládám na vyzkoušení :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    No, Irové evidentně nejsou žádní Skoti, ale i tak si myslím, že z úsporných důvodů ten oný česnek pečou společně s masem zmíněným v poznámce... :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zizala: Jarka, máš problém s kapustou alebo so mnou? ;-) To vieš, ja nie som vyšší level, ja som plebs. :-D;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    tejaja: :-)) Kdyby někdo dal do české cmundy římský kmín, taky by to bylo divné a řeklo by se - kmín jako kmín ;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zizala: :-D V poznámke sa píše, že možno použiť zelí. Aké, sa neupresňuje. Tak som použila zelí. :-D Írovia nech sa divia, koľko chcú, bolo to dobré. :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Staří Irové by se určitě divili tomu pekingskému zelí :-)) Nicméně, tyhle lidové pokrmy jsou moc fajn - jednoduché a levné :yes: O víkendu jsem dělala brambory šťouchané s kapustou, tak příště vyzkouším tohle :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám svoju pekingskú kapustu zo záhrady, tak som ju použila. Podusila som ju trocha na cibuli s mliekom. Inak tak ako v recepte. Vynikajúca príloha. :yes:;-) Ale chutí to aj čisté, bez toho mäsa. :-D;-)

    Odpovědět

  • henelie henelie

    :yes: to bude dobrota

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Teda........jak je vidět, zelená není jen pěkná pro oči,ale i pro žaludek:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    To se mně líbí! To si pamatuju a udělám :yes::yes: Aj placky zkusím:-!:-!:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: colcannon colcannon recept colcanon cacannon recept