
Kuřecí vývar
Recept ještě nebyl hodnocenSprávný a čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Z kuřecího vývaru nemusíme dělat jen polévku, můžete ho použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 163 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,06 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Správný a čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Z kuřecího vývaru nemusíme dělat jen polévku, můžete ho použít…
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a špek nebo anglickou slaninu.Přidáme nasekaný česnek, nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme a opepříme, orestujeme, podle…
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky a kapustu na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme, sýr nastrouháme na hrubém struhadle a obojí odložíme na…
Kapustové karbanátky jsou v podzimní sezoně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v kuchyni. Kapustové…
Klasika české kuchyně - slepice na paprice. Silný a chutný vývar vytvoří lahodnou chuť omáčky, k tomu měkké dietní maso a přílohou může být dobrý knedlík, ale i rýže…
Zeleninu očistíme. Mrkve, petržele a celer nastrouháme na nudličky, kapustu, pórek a květák nakrájíme na kousky. Také nakrájíme nadrobno natě. Do velkého kastrolu dáme…
Kapustu nakrájíme na nudličky, podlijeme osolenou vodou a odkrytou krátce povaříme.Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a dáme do jiného kastrůlku.Přidáme…
Kosti a kůže vložíme na plech a vložíme na 40 minut do rozehřáté trouby. Pečeme-li vepřové s kostí, například koleno, bůček, žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme,…
Tato polévka obsahuje typické české suroviny a především neprávem opomíjenou kapustu. A díky uzenému masu má ten správný říz. Připravte ji podle našeho receptu a určitě…
Kapustové karbanátky můžete připravit s masem i bez něj. Velmi chutné jsou s kouskem uzeného nebo salámu. Pokud jste je nikdy nezkoušeli, tak neváhejte dlouho. Jsou tak…
Veškerou zeleninu očistíme a pokrájíme na drobnější kousky. Cibuli jen oloupeme a přepůlíme. Zalijeme dvěla litry vody, mírně osolíme, přivedeme k varu a pod pokličkou…
Kapustu uvaříme.Vychladlou umeleme nebo umixujeme, přidáme vejce, koření, česnek a strouhankou zahustíme. Pokud máme, můžeme přidat i třeba květák, mrkev..taky uvařené.…
Na oleji zesklovatíme cibuli a orestujeme na kolečka nakrájenou klobásu. Zasypeme moukou, chvilku mícháme a pak posypeme paprikami. Rychle promícháme a zalijeme vývarem…
Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody vařit 3 minuty. Ihned je propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat na sítku. Mleté maso ochutíme…
Maso nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Když je maso…
Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo…
Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…
Osmahneme 1-2 pokrájené cibule.Na cibuli vložíme na proužky nakrájenou kapustu.Osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka."Nepovinně" zahustíme (podle toho, kolik…
Očistíme zeleninu a vše nastrouháme a pokrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme veškerou zeleninu a sůl a podlijeme hrnekem vody a dusíme 10 minut. Ještě…
V hrnci rozehřejeme sádlo a vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a vložíme veškerou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše osmahneme, vsypeme…
Na oleji s máslem zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený celer a restujeme. Přidáme konzervu rajčat, nakrájenou cuketu, papriku a…
Kapustu nakrájíme, tvrdé košťály odstraníme, polovinu nasypeme do hrnce (velkého), přidáme oloupané, na kolečka nakrájené brambory, dosypeme zbytek kapusty, osolíme,…
Zeleninu pomeleme a na tuku dusíme 30 minut. Hned horké nacpat do skleniček tak, aby nebyl vzduch v zelenině a zalít tukem ve kterém jsme zeleninu smažili.Nesterilovat…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30