Kuřecí vývar
Recept ještě nebyl hodnocenSilný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 163 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,06 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Tato polévka obsahuje typické české suroviny a neprávem opomíjenou kapustu. Díky uzenému masu má ten správný říz. Špek s cibulí osmažíme, přidáme uvařenou kapustu a pak…
Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Kapusta patří na podzim mezi oblíbené suroviny. Je prospěšná na trávení a zajistí dlouhodobý pocit sytosti. Slanina ji krásně ovoní a například s uzeným je to skvělá…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Kapusta je v našem jídelníčku dost opomíjená, přestože jako zdroj kyseliny listové je mimořádně důležitá zejména pro děti. Ve spojení s masem a slaninou vznikne pokrm,…
Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Kapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem,…
Máte chuť na kapustu? Upečte si k obědu kapustové karbanátky. Kapustu uvaříte a poté smícháte s cibulkou, slaninou, mletým masem a upečete. Křupavé karbanátky podávejte…
Kapusta je chutná zelenina, která má blahodárný vliv na lidské tělo. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česnekem. Jako přílohu použijte…
Ke svátečnímu obědu často podáváme dobrou knedlíčkovou polévku. Zlatavý kuřecí vývar se zeleninou je osvědčená klasika. Přidáme do něj malé knedlíčky z kapusty, díky…
Kapustové karbanátky můžete připravit s masem i bez něj. Velmi chutné jsou s kouskem uzeného nebo salámu. Pokud jste je nikdy nezkoušeli, tak neváhejte dlouho. Jsou tak…
Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožní mít…
Kapustu uvaříme v osolené vodě, vymačkáme a nadrobno posekáme nebo umeleme.Slaninu nakrájíme na kostičky, sýry nastrouháme nahrubo a vše smícháme s vejcem a strouhankou,…
S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Maso není potřeba, když kapustu provoní špek a koření. Výborné kapustové karbanátky nedají tolik práce a i odpůrci zeleniny zjihnou při jejich konzumaci. Připravte k ním…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji…
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľku s trochou majoránky, trochou kari korenia, troškou diablskej zmesi a zaprášime múkou.Po chvíli pridáme vriacou vodou zabarený…
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz