Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

29. 11. 2011 23:07

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 154 kJ / 754 kcal
Bílkoviny14,34 g
Tuky38,92 g
Vláknina13,85 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy79,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jedná se o Irský tradiční pokrm „Colcannon“, který se připravuje buď s kapustou nebo zelím a má již v dnešní době více variant (např. zde je navíc mrkev).

Vznikla o něm dokonce národní píseň, která má 2 části (jedna o kapustě, druhá o zelí).

*Podle starých irských tradic, se na Halloween podával Colcannon s drobnými mincemi, které v něm byly ukryté.

Kdo minci objevil, věřil že mu přinese v příštím roce majetek.*

Colcannon se servíruje s vařenou šunkou nebo irskou slaninou a bohatě polité máslem.

Já jsem to pojala zdravěji, máslem jsem jen pokapala a podávala s kuřecími řízečky.

Jako samostatný pokrm s minimem másla je to zdravý a téměř dietní pokrm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

8. 12. 2011 09:57

temi:
Temi, tyto jsou normálně vařené bez slupky (na šťouchané, nebo kaši jsou lepší bez slupky...).
Ve většině receptů na Colcannon na netu je bramb.kaše, ale mě se to vzhledově moc nelíbilo a myslím, že tam ty chutě tak nevyniknou, tak jsem jen pošťouchala..;-)

temi

8. 12. 2011 08:53

Mám jeden naivní dotaz - brambory vařené ve slupce nebo už oloupané? Protože každé pak mají trošku jinou chuť...

maiva maiva

3. 12. 2011 18:08

Moc pěkné a jistě dobré:-p+:yes::yes:ale taky bych pojala zdravěji - s masem:-D:-D

mysulka mysulka

3. 12. 2011 17:13

:-p:yes: lahoda:-K

jahoda jahoda

30. 11. 2011 20:40

Pajaska: jj, jak mám na obrázku, také nemám ráda rozvařenou.
Porovnávala jsem recepty na netu a ve většině případů se z brambor má ušlehat kaše a vše s tekutými surovinami řádně promíchat. To se mi ale nelíbilo, tak jsem to upravila podle sebe (aby to trochu křupalo:-*)
Stejně si každý přízpůsobí podle sebe.;-)
varilamysickakasicku: citronový, teď i pomerančový pepř je v dnešní době běžně k dostání v každém krámku s kořením. Jen to možná nevíš, tak si toho ani nevšimneš. Zkus prosondovat;-)
Díky všem za milé komentíky, jsem ráda, že se recept líbí:-K

Pajaska Pajaska

30. 11. 2011 18:56

Moc pěkný receptík.Jen bych se přimluvila a neudusila tu kapustu hodně do měkka,měla by zůstat ještě trošku pevná.Nebo ne ?Ani maso bych nemusela.:-p:-p :yes::yes:

Betyna

30. 11. 2011 18:29

:yes: vypadá to moc lákavě

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

30. 11. 2011 17:15

jahoda: Kde kupuješ Jahůdko ten citronový pepř, poradíš mi?:-K

HankaPu HankaPu

30. 11. 2011 16:42

Tak tenhle recept se mi taky moc líbí, ani to maso bych k tomu nemusela mít.:yes::yes: +

Colombo65 Colombo65

30. 11. 2011 16:25

Krása;-);-);-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 11. 2011 15:37

Dobrota to jistě bude:-p+18:yes:Už jen podle všech nádherných fotek:-*:-K:-K

Merylas Merylas

30. 11. 2011 15:20

jahoda: No.....my to snědli ještě před obědem, pořád jsme ochutnávali:-D Musela jsem pak rychle vařit brambory.:-))

Iljusa Iljusa

30. 11. 2011 13:56

Jahůdko - taková dobrotka, dělám bez mrkve, ráda zkusím s ní. :-p:yes: Irsko miluji :-*

jahoda jahoda

30. 11. 2011 13:45

Merylas: :-O:-), to se mi ještě nestalo:-8, taková rychlost.
Já včera vařila na dnešek, ale pořádně si to vychutnám až kolem 14.00, to se dostanu teprve k obědu.
Jsi mě předběhla:-//:-D:-K
Díky:-K

Merylas Merylas

30. 11. 2011 12:32

Jahůdko, ráno jsem nakoukla na Topky a hned jsem věděla, že Tvůj receptík musím vyzkoušet:-D Všechno potřebné jsem měla doma, takže opravdu moc a moc chválím:yes::yes::yes:, přidávám boďana:yes::yes::yes: a jedno foto:-8 A díky, určitě budu dělat častěji;-):yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapusta recepty pokrmy z kapusty recepty z kapusty colcanon irské narodní jídlo kapusta s bramborem pokrm z kapusty kapusta recept irská bramborová kaše kapusta irský národní pokrm bramborová kaše s kapustou irske pokrmy irska tradicni jidla recepty irská jídla irské jídlo recepty irsky colcanom kapusta - recepty nejlepsi pokrmy z kapusty pokrmy z bramborové kaše

Suroviny: brambory, kapusta, mrkev, cibulka jarní, mléko, šlehačka, máslo, sůl, pepř citronový, pažitka

TopRecepty.cz

Irská bramborová kapusta (Colcannon)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMgJ