Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny

Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny

Pro svou typickou chuť nemá zrovna nejlepší pověst, ale růžičková kapusta je z hlediska zdraví perfektní surovinou. Daří se jí i v zimě, proto je nejdostupnější v lednu a únoru. Kapusta obsahuje mnoho draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, takže je častou součástí dietních jídelníčků. Dokáže ale také posílit imunitu, protože její listy jsou bohaté na vitamín C. Ve 100 gramech je ho 85 mg, což je dvakrát tolik, než obsahuje třeba takový pomeranč.

Růžičková kapusta se nejčastěji dusí. Takto upravená se hodí například k masovým omáčkám a bramborové kaši,  ale ne každý má její dušenou vůni rád. Pokud kapustě teprve přicházíte na chuť, doporučujeme zapéct ji v troubě se sladkými batáty a na talíři jídlo doplnit čerstvým kozím sýrem. Tato kombinace třech zcela odlišných šmaků hraje skvěle dohromady.

Více

1 2 3 23