Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

gurmanka1 Kuchařka: gurmanka1

Doba přípravy: 30 minut 5-7 porcí Těstoviny 18 názorů

Suroviny

1 vejce
asi 100 g polohrubé mouky
olej
rajčatový protlak (čerstvá oloupaná rajčata), v nejhorším kečup
150 g mletého masa
chilli paprička (postačí i chilli v tubě)
cibule nebo šalotka
česnek
sůl
pepř
bazalka (nemusí být)
sýr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a část mouky dáme do mixéru, nebo můžeme vypracovat ručně v míse. Postupně začneme přidávat zbytek mouky po částech. Těsto nesmí být lepkavé, ale také se nesmí drolit.

  2. Na pomoučeném vále ho ještě trochu propracujeme rukama. Vložíme ho do strojku na těstoviny (nebo vyválíme pomocí válečku hodně tenkou placku). Vyválené těsto pomoučíme a složíme v tzv. harmoniku (nemělo by se lepit) a rozkrájíme na asi půl centimetru široké proužky.

  3. Vaříme asi 5 minut v osolené vodě se lžicí oleje.

  4. Na pánev s olejem dáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a po chvilce i mleté maso. Když je maso opečené přidáme chili papričku (chili) a rajčatový protlak (nakrájená rajčata bez šlupky, kečup).

  5. Chvilku podusíme/povaříme. Těsně před dokončením přidáme najemno nasekaných pár lístků bazalky. A naběračku vody z těstovin. Uvařené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou z mletého masa. Před podáváním posypeme sýrem.

Poznámka

Pokud necháme vyrobené těstoviny (bez vaření) na vzduchu uschnout vydrží dlouhou dobu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

  • Navir Navir

    Danca: :-D:-D:-D Toto bych nazvala hnětačem, ale, sakra, je to o receptu, nebo domácích spotřebičích :-? :-((

    Odpovědět

  • gurmanka1 gurmanka1(autor receptu)

    Danca: Ano. Přesně tento mixér jsem myslela :-8

    Odpovědět

  • Danca Danca

    No,nechci polemizovat nebo se dohadovat..ale mám pocit, jestli autorka nemyslela něco takového:http://www.toprecepty.cz/recept/20533-rychle-nudlo......to bych možná taky nazvala mixérem...;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: cesto miesim hnetačom, nie mixérom. ;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    spagetka: takže:těsto fakt mixerem neuděláš,na to je hnětač,na šlehání šlehač,na mixování mixer.A to je to,o co mi šlo.;-) prostě jsem si představil hospodyňku, jak do mixeru přisypává mouku. A jak ta mouka ne a ne v tom mixéru vydržet,jak frčí ven:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka:;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: aháá, no vidíš a el. metličku zas nemám já. Počkej, teď kecám, dyk mám šlehač :-O:-O:-O:-8:-8:-8, jasně, jenže je úplně vzadu ve skříňce a holt jsem na ni úplně zapomněla, až jsem si to teď díky tobě vybavila.:yes: No jo, protože mixér mi stojí na lince i s těmi koncovkami, pro šlehač bych se musela ohýbat :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: ale to já el. metličkou, ne ručně:-)).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris:Maru, jo dělám ho v mixéru, už jsem zpohodlněla, většinou dělám tak z 5-6 vajec, takže by mě bolela ručička s metličkou;-);-):-8:-8:-D:-D
    Na sníh mám takový plochý rovný nástavec, nejen na sníh, ale i na rozetření třeba žloutků do hladka. I když tam je pak ještě podobný nástavec s otvůrky na napěnění, ale to jde pomaleji.
    Máš pravdu, že záleží na výrobci, jak si to pojmenuje, jenže právě, pak si to zafixuješ podle svého.

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka: určitě záleží na výrobci, jak si to pojmenuje. Mě ale zaujalo to, že sníh děláš v mixeru:-O, já ho šlehám metličkou, nějak si neumím představit, že se umixuje:-), to musím někdy vyzkoušet;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: s tím přepsáním slova "mixér" souhlasím, protože začátečník by asi fakt nevěděl, co použít, to máš pravdu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    jarda Kadic:Jari,tak to jsi nebyl sám;-)Ve mě také hrklo:-))Naše generace zná ty obyčejné,klasické mixéry,kde se mixoval mléčný kokteil,nebo zelenina do dětských poléveček:-)
    Je pravda,že v dnešní době je hodně druhů mixérů a robotů,ale já být začátečník ve vaření,asi bych také použila ten obyčejný mixér:-D
    Bylo by fajn,kdyby autorka rcp raději ten mixér přepsala;-)

    Jinak recept,jako takový se mi líbí:-KTěstoviny mám ráda a omáčka vypadá na pikantní záležitost:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: Teri já mám přístroj od Zeptera a měla jsem ho i od Ety s názvem - Víceúčelový mixér. Robot vnímám jako ještě větší spíš stroj než jen přístroj s více nástavci

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: to je robot Laďka, čo popisuješ, mixér je konkrétny stojček ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jarda Kadic: Jardo, nezapomeň že každý lepší mixér má různé nástavce - hnětač, šlehač, drtič, sekač atd a i vlastní mixér, cos asi myslel, tedy, třeba něco umixovat do hladka, jako sníh ;-);-)..., obecně se použije pojem mixér, ale myslí se onen správný nástavec, v tomhle případě nejspš ty hnětací metly.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fetuciny domácí výrobky z rajčat domaci rajcatova omacka domácí omáčka z rajčat domácí rajčatový protlak fettuccine recept fettuccine testo fetucinne těsto na fettuccine domácí rajčatové omáčky těsto na fetuçiny recept fetučiny omáčka na těstoviny domácí výroba co je to fettuccine recept na domácí rajčatový protlak mixer recept na domácí fazole v rajčatové omáčce domácí výroba chilli omáčky fetucviny domácí fetuccuny omáčka na fetuciny recept