Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,78 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 49,09 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout.
Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme.
Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut. Krok 2: Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout.
Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.
Zveřejněno 1. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Moje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 9 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno 9. 5. 2025 11:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
scorpioon01 před 2 minutami
Muffiny s lesním ovocem
olonik před 18 minutami
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 48 minutami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 3 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 3 hodinami
Nejlepší špenát
harovs před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí zeleninová polévka,
bruslská polévka,
zeleninova polevka z rajcat,
bruselská poévka,
bruselskápolévka
Suroviny:
cibule,
celer,
petržel,
rajče,
brambory,
sůl,
pepř,
máslo,
cukr,
libeček
Komentáře (10)