Bruselské řezy

majka Kuchařka:

Studená kuchyně 25 názorů

530

Suroviny

30 dkg hranaté plátkové šunky
25 dkg plátkového sýra
1 kostka másla
2 najemno nastrouhané Hermelíny
sůl
pepř
1 PL majonézy
ozdoba :
kelímek pomazánkového másla
petrželka
ředkvičky (na plátky)
párátka
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pláty alobalu klademe vždy plátek šunky, který potřeme pomazánkou, na to plátek sýra a zase pomazánku, zase šunku a pomazánku a tak pořád dokola až nám vznikne kostka vysoká asi 2,5 cm. Poslední plátek je šunka. Celé to zabalíme do alobalu a dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout.

  2. Pak okrájíme strany a celé to pokrájíme na stejné kostičky, které ozdobíme pusinkou pomazánkového másla, petrželkou a plátkem ředkvičky. Celé to projedeme párátkem a použijeme podle potřeby.

  3. Pomazánka : Máslo vyšleháme s hermelíny a s majonézou. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Dávala jsem to do malých papírových košíčků a vypadalo to moc pěkně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 880 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bruselské řezy

  • Aluse Aluse

    30 dkg šunky se mi zdá málo aby to byly kostky, na jak velký alobal to vychází?

    Odpovědět

  • HELA HELA(neregistrovaný)

    vyzkoušet

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

    to je rychlé a :yes::yes::yes::-):-):-):-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • Lýdie Vávrová Lýdie Vávrová(neregistrovaný)

    Marta Onderčínová : To vypadá moc dobře, letos to máme samé kulatiny, tedy s vyjímkou dcery, ta má 15. Jinak já a syn už ty kulatiny.Je to fajn nápad :-)

    Odpovědět

  • mamkarichterova mamkarichterova(neregistrovaná)

    vypadá to báječně asi brzy vyzkoším.

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Určitě vyzkouším. V březnu mám oslavu, tak bude zase něco nového ;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Onderčínová Marta Onderčínová (neregistrovaný)

    ja robím na okrúhlu šunku, z Lidlu 200 g balenie, je hrubšia, k nej prispôsobím plátkový syr, je to aj estetické, nakrájam ako tortičku, mám 16 ks, ozdobím po obvode cherry paradajkami nakrájanými na štvrtinky a petržlenovou vňaťou, je to mňamka, odporúčam

    Odpovědět

  • Milda Milda(neregistrovaná)

    @ gabrusa = Mazat to jde, pomazánka nesmí bejt studená. Proto se vše před krájením "zalisuje", zabalí a dá do lednice vychladit.

    Já používám dvě, někdy i tři různý pomazánky.

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Vypadá to náramně dobře, ale řekněte mi - jak snadno/těžko se natírá pomazánka na první vrstvu šunky? Nehrne se to a nelepí? Nebo se natírá každý plátek zvlášť?

    Odpovědět

  • Evča Evča(neregistrovaná)

    Vypadá to skvěle. Díky za tip, určitě vyzkouším při první příležitosti:-))

    Odpovědět

  • Miša Miša(neregistrovaná)

    Vypadá to výborně,na pohled k sežraní,nedalo se odolat a hned jsem to vyzkoušela. :-p Dobrota,mňam... :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • Irule Irule

    :-Oto vypadá skvěle, to vyzkouším při první příležitosti :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Skvělé. Připravovala jsem na včerejší oslavu a úspěch větší než u klasických chuťovek :-) ... Takové ty nepravidelné okraje jsem odřízla, nadrobno nakrájela, přidala další ingredience a byl na světě další chod :-) ...

    Odpovědět

  • IvanaAuffahrtova IvanaAuffahrtova

    Vypadá to moc pěkně a chutná výborně.:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo