
Domácí sušená rajčata TOP
Recept ještě nebyl hodnocenUschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 4,67 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 3,33 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 1,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,33 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak nebo ji…
Cuketové placičky jsou v letní sezoně často vyhledávaným a oblíbeným receptem. Nejsou nijak složité a uspokojí mlsné jazýčky všech strávníků. Recept si mohou přizpůsobit…
Pokud máme na zahrádce bohatou úrodu cuket a už nevíme co s nimi, nastal čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a výborné. Takto připravené je můžeme usmažit,…
Cuketu omyjeme a nakrájíme s oloupanými bramborami na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky.Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme cuketu, brambory,…
Zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, mrkev, brambory, kedluben a celer na drobné kostičky a česnek prolisujeme.Do hrnce na rozehřáté máslo dáme…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Pórek očistíme, brambory a česnek oloupeme. Vše nakrájíme na kousky. Na másle podusíme pórek s česnekem a když začnou zlátnout, přidáme brambory. Osolíme, přidáme list a…
Větší cukety omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed se semínky a nastrouháme na hrubém struhadle. Budeme potřebovat 1,5 kg čisté váhy po tomto zpracování. Cuketu…
Chceme-li si vychutnat opravdu šťavnatá kuřecí prsíčka, nepotřebujeme žádné dlouhé procedury ani složité postupy. Maso stačí na jednu až dvě hodiny naložit do speciální…
Libeček lékařský, lidově zvaný maggi, patří mezi oblíbené bylinky. Jedinečnou chuť dodá polévkám, omáčkám, ale i grilovanému masu. Pokud vám roste na zahrádce, určitě…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Rajčátka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a necháme pustit šťávu (šťávu z rajčátek použijeme třeba k omáčce na špagety).Cukety a okurky pokrájíme na kostičky, osolíme a…
Zeleninu nakrájíme na větší dílky. Na dno papiňáku dáme nerezovou podložku a vložíme všechnu zeleninu, sůl, ocet a koření, které pro snadnější vybrání vložíme do vajíčka…
Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.Do papiňáku na rozehřátý…
Brambroy oloupeme, pokrájíme na kolečka a polovinou poklademe dno zapékací mísy a osolíme. Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a navrstvíme na…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice.Rozehřejeme…
Vegeta a podobná dochucovadla obsahují především sůl a glutamát sodný, zeleniny jen zlomek. Vyrobte si raději domácí polévkové koření, do kterého dáte samé zdravé…
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. V misce smícháme bylinky, česnek a špetku soli. Ze studeného másla nakrájíme hranolky a obalíme je v bylinkách.Do prsíček uděláme…
Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, v hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm orestujeme, dokud mrkev nezačne pouštět do tuku oranžovou…
Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Do větší pánve dáme olej. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova.…
Potřebujete rychle zasytit rodinu a zapomněli jste nakoupit? Pro přípravu této jednoduché, ale syté polévky stačí opravdu jen pár základních surovin, které má každý doma…
Přidáno před 12 minutami
Přidáno 18. 8. 2022 11:16
Přidáno 18. 8. 2022 07:49
Přidáno 17. 8. 2022 18:27
Přidáno 17. 8. 2022 14:54
Přidáno 17. 8. 2022 13:52