Hamburská vepřová kýta
Recept ještě nebyl hodnocenPlátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 118 kJ / 28 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,21 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 92 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 2,60 g |
– cukry | 1,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a…
Oblíbená bramboračka se sušenými houbami a kořenovou zeleninou, vonící česnekem a majoránkou, je velmi hustá a vydatná. Přijde nám k chuti i po dlouhém výletě. Díky…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť,…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…
Říká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Jednoduchá a rychlá celerová pomazánka je plná vitamínů a nabije vás energií. Je tedy ideální ke svačině či snídani. Pomazánku navíc zvládnou i začátečníci, kteří se pak…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Celerová pomazánka je snadná a rychlá, navíc zdravá a chuťově lahodná. Potřebujeme do ní celer, mrkev, cibuli a sterilované okurky. Dobře ji ochutíme. Můžeme ji namazat…
Plíčky na smetaně alias pajšl, jsou přesně tím jídlem, při jehož přípravě velmi efektivně zpracujeme vnitřnosti. I mnozí odpůrci vnitřností se k tomuto jídlu po jeho…
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…
Hutná polévka pro pořádné chlapy, která v létě nasytí a v zimě zahřeje? To je stará dobrá drožďovka! Vyměňte v receptu sádlo za rostlinný olej a můžete tuhle snadnou a…
Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem…
Silný vývar a dobře udělaná cibulová jíška jsou základem lahodné paprikové omáčky, která se skvěle pojí s vařeným slepičím masem. Můžete si být jisti, že milovníkům…
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Rychlá a jednoduchá zeleninová polévka je krásně barevná spoustou zeleniny a zvládne ji opravdu i začátečník. Ovesné vločky ji zahustí a přidají tu správnou chuť. Voní…
Když si rodina žádá omáčku a vy nemáte dost času na přípravu hovězího či vepřového masa, zkuste uvařit expresní svíčkovou. Smetanová omáčka s kuřecím masem a kořenovou…
Vlašský salát neboli vlašák je jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé chlebíčky…
Jitrnice, jakou svět neviděl - všeobecně známá slova hostinského v pohádce Obušku z pytle ven. Ale nemusíte se bát, naše čína, jakou svět neviděl, bude neviditelná…