Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 123 kJ / 1 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,66 g |
Tuky | 59,04 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 160,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.
Zveřejněno 3. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Moje poznámka
Zapékaná tykev s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XzGl
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 39 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 44 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 2 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
tykev,
brambory,
klobása,
smetana,
vejce,
cibule,
kopr,
sůl,
olej,
pepř
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.