Tykev s klobásou

magdalenka Kuchař: magdalenka

Ostatní 0 názorů

Suroviny

800 g tykev - tekvica v očistenom stave
1 cibuľa
1 paprika
1 paradajka
olej
soľ
čierne korenie
mletá červená paprika
400 g klobása
údené mäso, príp. párok
200 ml kyslá smotana
petržlen
pažítka a pod.
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dlho restujeme drobne pokrájanú cibuľku.

  2. Potom zasypeme paprikou, pridáme ošúpanú pokrájanú paradajku a pokrájanú papriku, na kocky pokrájanú tekvicu, mierne podlejeme vodou, pridáme dobrú klobásu.

  3. Osolíme a okoreníme.

  4. Nevaríme dlho, tekvica sa ľahko rozvarí.

  5. Servírujeme s kyslou smotanou a posypané napr. pažítkou.

Poznámka

Prílohou bývajú k tomu halušky (polohrubá múka, vajce, voda) alebo čerstvý chlieb.

Kedysi v detstve sme to jedávali bez klobásy, iba s haluškami, bolo to u nás jedno z častých letných jedál.

na varenie používam:http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tykev s klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: letny tykev kyslá tekvica koprová omáčka z kyslou smotanou

Zapomněl/a jsem heslo