
Americké okurky
Recept ještě nebyl hodnocenMáte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte, co s nimi? Pojďte vyzkoušet rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte, co s nimi? Pojďte vyzkoušet rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Osvěžující okurka, aromatický čerstvý kopr, výživný, přesto lehký jogurt a k tomu česnek, aby to mělo říz. V Řecku na tradiční tzatziky nedají dopustit, populární…
Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou.Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5 kusů.Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka.Potom…
Cuketu omyjeme a nakrájíme s oloupanými bramborami na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky.Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme cuketu, brambory,…
"Znojemské okurky", to je vyhlášený pojem mezi nakladačkami. Tento nálev a způsob zavařování okurek se mu snaží přiblížit - vyzkoušejte, ochutnejte a snad se k němu…
Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Scedíme, vložíme do sklenic, přidáme…
Tradiční nakládačky není potřeba představovat, ale znáte milotické okurky? Vyznačují se tím, že sklenice jsou zality jen vodou, nevaříme lák. Pokud nemáte zavařovací…
Kvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z…
Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou,…
Oblíbená konzevace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu, a po několka dnech si již…
Dáme si vařit vodu se všemi ingrediencemi do láku do čistých vysterilizovaných sklenic, na dno dáme polovinu mrkve na kolečka, pepř, nové koření, kolečko cibule a…
Okurky pečlivě omyjeme a necháme trochu oschnout. Poté je naskládáme do čistě vymytých a vysušených sklenic, na jejichž dno jsme dali několik koleček mrkve a cibule a…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme. Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Láčenky: Do dobře vymyté sklenice naskládáme na těsno pečlivě omyté a opláchnuté okurky, předtím ale každou propíchneme vidličkou a prokládáme je vypsanými…
Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na…
Vodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout.Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme…
Stejně jako koprová omáčka, má i polévka své odpůrce a milovníky. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná. Příprava je…
Okurky očistíme,naskládáme do 4litrové sklenice a proložíme koprem.Zalijeme vlažným nebo studeným nálevem.
Kosti, vepřové a hovězí maso vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme na osminy nakrájenou cibuli s omytou slupkou, bobkový list, nové koření, osolíme a přivedeme k…
Brambory předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Do větší pánve dáme olej. Brambory s kmínem a solí opečeme do zlatova.…
Suroviny na nálev uvaříme. Na dno každé sklenice dáme: 4 ks pepře, 2 ks nového koření, 2 ks hřebíčku, 1/2 káv. lžičky hoř. semínka, pár koleček mrkve, cibule a kousek…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí, který znaly už naše babičky. Základní recept si můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste bílé zelí nahradit červeným.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17