Squash - zapékaná tykev

Martinson Kuchař: Martinson

Doba přípravy: 2-3 hodiny Podle počtu tykví Předkrmy 9 názorů

Suroviny

tykev ve velikosti tenisového míčku
máslo
cukrová kukuřice
tvrdý sýr (Gouda, Eidam, Ementál, prostě podle chuti)
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
sladká paprika
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu.

  2. Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky.

  3. Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme "obohatit" třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.

Poznámka

http://curryinkadai.blogspot.com/2007/11/spring-in...Ilustrační foto, tykve můžou být i tmavě zelené nebo všelijak žíhané, ale měly by mít tento tvar kvůli nadívání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Squash - zapékaná tykev

  • hosta hosta(moderátorka)

    Udělala jsem do kulaté cukety, v sezoně hokaido určitě zkusím. Je to zajímavé, chutné:yes:, možná by neškodilo vydlabanou tykvičku vytřít česnekem;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak tyto tykvičky jsem u nás neviděla.Připomíná mi to dle fotky tykev špagetovou,ale v kulaté formě.Dík za odkaz.;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Martinson: já vím, já jsem v souvislosti s vařením mluvila o cuketě

    Odpovědět

  • Martinson Martinson(autor receptu)

    Betyna: Co se předváření týče - obvykle ta slupka i po uvaření bývá natolik tuhá, že krásně drží tvar, tyto male tykve jsou v syrovém stavu poměrně tvrdé a já se obávám, že pokud by se tykev bez uvaření pouze odkrojila, naplnila a dala zapéct, dužina bude jako šutr - tykev se zapéká cca 15-20 minut!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi to trochu připadá, jako ta cuketa se sýrem, co jsem dnes přidala recept a bylo to dobré, takže..:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Pajaska: tak hokkaido miluju vloni se mi moc nepovedlo vypěstovat měla jsem jen pár, snad to letos bude lepší. Stačí i nakrájet, pokapat mírně olejem a posypat bylinkami (neloupat) a hodit třeba do trouby pod gril - mám to raději než hranolky. Cukety jsem si pěstovala i kulaté...

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Betyna:Je to možné, jen jsem neviděla tak maličké,ale cukety by šli taky,jen bych je nepředvářela.Rovnou zapíct.Hokkaido jsem ještě nejedla,ale už dlooouho se chystám.;-):-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Já myslím jestli to nejsou spíš dýně hokkaido, cukety by se asi nevařily? To by bylo moc měkké, cukety zapékám syrové...

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ty tykve jsou kulaté cukýny??Nebo co to je za druh?Chutné spojení,tykev,sýr,kukuřice...mňam.Tedy pro mne jako hl.jídlo,ale snědla bych jich 3?:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tykev hokaido recept tykev muškátová recepty tykev muškátová recept tykev hokaido recepty tykev hokkaido recepty mail squash.or.at loc:cz zapeka se syrova cuketa? tykev sqush recept tykev kulatá recept na tykev tykev muškátová tykev foto tykev hokaido.recepty recept tykev hokajdo co s tykví tykev hokaido tykev cukrova tykev hokkaido - recepty zapekana tykev tykev recepty

Zapomněl/a jsem heslo