Zapékaná tykev s klobásou

Suroviny

1 tykev
800 g brambor
1 klobása
250 ml smetany
4 vejce
3 cibule
kopr
sůl
olej
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance.
    Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.

  2. Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
    Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu.

  3. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom.

  4. Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké.

  5. V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Rok v slovenskej ľudovej kuchyni .

.

Komentáře k receptu Zapékaná tykev s klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.