Pracny podle Karla Gotta
Milujete koledu Bílé Vánoce od Karla Gotta? Určitě by se k ní hodilo toto cukroví. Pracny patří mezi tradiční cukroví, které zdobily vánoční stoly i našich prababiček. Jsou snadné, rychlé a rozplývají se na jazyku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 999 kJ / 5 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,03 g |
Tuky | 296,07 g |
Vláknina | 37,80 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 658,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pracny podle Karla Gotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4Wr
Moje poznámka
Pracny podle Karla Gotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4Wr
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 19 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 8 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 9 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 9 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 11 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 11 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 12 hodinami
Tématické fráze:
medvědí pracny karlu gottovi
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
vejce,
kůra citronová,
kakao
Komentáře (8)
No, někteří prý jsou ješitní
Jj, u tmavého lineckého to dělám stejně
...jen si nechávám v lednici kousek světlého těsta od předchozího pečení
Vám to jistě nemusím tak složitě popisovat, ale některé mladé kuchařce by se tento způsob mohl hodit
Mistr teplotu nenapsal?