Išelské cukroví

Irule Kuchařka:

Cukroví , Pečené, Plněné 20 názorů

514

Suroviny

Těsto
42 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
14 dkg mletého cukru
28 dkg másla nebo Hery
8 dkg mletých oříšků
1 vejce
trochu citronové kůry
na špičku nože mleté skořice
Krém
25 dkg másla
3 vejce
15 dkg cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Vyválíme placku, vykrojíme kolečka a upečeme (170°C).

  2. Na krém vyšleháme vejce s cukrem nad parou a vychladlé opatrně přidáme do vyšlehaného másla.

  3. Kolečka po 2 nebo po 3 slepujeme krémem, po ztuhnutí namáčíme v čokoládě a ozdobíme oříšky nebo mandlemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 705 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Išelské cukroví

  • Irule Irule(autorka receptu)

    HrabenkaPavli: 2 týdny při skladování v chladu mám vyzkoušené :-)

    Odpovědět

  • HrabenkaPavli HrabenkaPavli

    Ráda bych se zeptala, jak dlouho vydrží krém, když se do něj dávají nevařená vajíčka ?

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    Išelské dortíčky máme moc rádi,jen do krému místo žloutků utřu máslo,cukr moučku a pomletých pár vlašských ořechů a přidám trochu rumu.Poleji čokol.polevou a na polovinu z nich dám půlku vlašského ořechu a na druhou polovinu oloupanou mandličku.Jsou nejlepší,kam se hrabe vanilkovej rohlík (rohlíček).Krásné svátky Vám všem přeji a ať se vše podaří.

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik

    Jsou moc dobré, přidávám foto a bodík. :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    evkha:Dobrý den,
    klasicky čokoláda na vaření a trochu 100% tuku. Tak doufám, že vám budou chutnat.;-)

    Odpovědět

  • evkha evkha(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    cukroví chci teprve zkoušet, ale ráda bych se zeptala v jaké čokoládě to namáčíte? Děkuji.

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Helena:ano, je to moučka. U nás se říká mletý cukr, tak se omlouvám, že to píšu špatně.;-)

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Chtěla jsem se zeptat,co znamená pomletého cukru?Muže být i cukr moučka?Děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • Míla Míla (neregistrovaný)

    našla jsem hodně receptů na \"išelské\":-O, vybrala jsem tento a myslím, že jsem neprohloupila,:-) dělám je poprvé, část už mám upečenou, jeden plech chybí upéci, ale už teď mohu říci, že jsem vybrala správný recept, těsto se krásně zpracovávalo, dobře válelo, vypichovalo a upečené, ač neslepeno je chuťově moc dobré, :-p, ..až budou išelská kolečka kompletně hotová, předpokládám, že řeknu ...ta je teda delikatesa yes:

    Odpovědět

  • Jituna Jituna(neregistrovaná)

    Irule: však já vím, že jsou to ty moje :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule(autorka receptu)

    Jituna:tento recept je od tebe, jen jsem si asi upravila název a ani o tom nevím:-D:-)). Ale i tak jsou výborné, však víš:-p

    Odpovědět

  • Jituna Jituna

    U nás zase išilské :-). Ale je to jedno, recept mám taky od babičky a všichni je zbožňujeme!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    anda:Myslím, že není důležité, jak se cukroví jmenuje ;-)ale jak chutná a vypadá:yes:.
    Mimochodem já osobně toto cukroví znám jako,, Išelské koláčky" a stejně tak si tento recept předáváme z pokolení na pokolení:-). Ani moje prababička se nikdy nezmínila o tom, že by byl název zkomolený...a ta už něco pamatovala ;-)U nás to prostě vždycky byly išelské koláčky :-K

    Odpovědět

  • anda anda(neregistrovaná)

    opravte si název, jmenují se IŠLSKÉ, podle města IŠL,/ psáno foneticky/ tam už jezdila do lázní Marie Terezie.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jojo, blíží se to;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo