Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 010 kJ / 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,93 g |
Tuky | 14,52 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 68,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.
Krok 2: Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.
Krok 3: Kašu dáme na tanier a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Moje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 23 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 23 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno 25. 6. 2025 08:32
Proteinové vafle
Přidáno 25. 6. 2025 08:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanadské kuře
jarpos před 14 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Jindriskas před 25 minutami
Buchtičky s krémem
pekarnik před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
vladka1486 před 1 hodinou
Drobenkový koláč
skalar před 2 hodinami
Tagliatelle s cuketovou omáčkou
KrisZaezemi před 3 hodinami
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Babka-Korenarka před 3 hodinami
Meruňkové řezy II.
Quincey před 5 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
paprika1000 před 5 hodinami
Himaláje buchta
Amalka7 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jáhlová kaše recept,
jáhly recepty,
recepty z jahly,
jahly/pseno,
pohanková kaše s mákem
Suroviny:
jáhly,
voda,
mák mletý,
banán,
šťáva citronová
Komentáře (17)
K tej horkosti: Pšeno kupujem a jem oddávna, ešte v čase, keď som sa vydala a to je už niekoľko desaťročí. Vždy len prepláchnem studenou vodou a varím. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bolo horké. Neviem, odkiaľ sa to berie, tá myšlienka o horkosti, ale fakt som pšeno horké namala ani raz.