Jáhlová kaše s kokosem a ovocem

Suroviny 2 porce

120 g jáhel
200 ml vody
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru
2 lžíce rozinek
2 lžíce kokosu
skořice
plátek másla
drobné ovoce (rybíz, josta, ostružiny...)

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.

  2. Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť pomaly zakryté varíme, kým nie je pšeno mäkké Ak treba, opatrne pridáme po troške mlieko (pšeno nemá byť rozvarené).

  3. Do hotovej kaše pridáme maslo, ovocie, opatrne premiešame a zakryté necháme mimo sporáka 5 minút postáť.

  4. Dáme na taniere, posypeme škoricou a hneď podávame.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Z fitka do kuchyne.

Komentáře k receptu Jáhlová kaše s kokosem a ovocem

Tématické fráze: jáhly recepty jáhlová kaše recept jahlova kaše s s ovocem jáhlová kaše recepty kokosová kaše recept jáhlová kaše s ovocem recept jáhlová kaše jáhly - top recepty recepty jáhlová kaše ovoce josta recepty jáhlová kaše s banánem a kokosem jahlova ase jáhlová kaše