Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

40 g jáhel
80 ml vody
60 ml sójového mléka
Na jablka:
60 g jablek (asi ¼)
1 polévková lžíce javorového sirupu
10 g goji (kustovnice čínské)
skořice
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.

  2. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte.

  3. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.

  4. Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou.

  5. Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka.

  6. Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.

  7. Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky. Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jáhlová kaše s jablkem recept na sirup z goji jáhlová kaše s jablky-recept jáhlová kaše s chia jáhlová kaše recept jáhlová kaše jahlova kase sjablky recept goji jáhlová kaše jablika sirup z goji