

Jáhlová kaše
Suroviny 4 porce
- 200 g jahel
- 40 g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 600 ml vody
- 1 jablko
- 1 banán
- 30 g tvarohu ke strouhání
- 20 g rozinek
- 20 g mandlí
- skořice
Postup přípravy receptu
Jáhly 3x spaříme, aby nebyly nahořklé.
Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou a přidáme mléko.
Vaříme 10 minut, poté přidáme nakrájený banán a nahrubo nastrouhané jablíčko.
Po 5-10min už bychom měli mít hustou kaši, do které zamícháme rozinky.
Dáme na talíř, posypeme skořicí, nastrouhaným tvarohem a nasekanými ořechy.
Upozorňuji, že kaše je velmi málo sladká, takže pokud máte radši sladší snídaně, doslaďte javorovým sirupem či oblíbeným sladem, případně můžete i medem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhlová kaše
-
Určitě uvařím
Dost často vzpomínám na jáhlovou kaši se zelím,vařila mně ji o prázdninách babička,když jsem byla malá,občas na ni mám chuť,ale už se nemám koho zeptat jak se vaří
,bylo to fakt moc dobré a hlavně chutné,zelí bylo takové křupavé,nasládlé,prostě mňamka.
-
katerina515: Samozřejmě můžete
já používám ovesné, protože kravské nepijeme.
-
Také vařím - ale jen s obyč.mlékem a často děláme jáhlový nákyp.
Je mnohem lepší než rýžový a děti ho zbožňují.
-
můžu místo sušeného mléka a vody dát normální mléko? děkuji za radu jinak super receptík určitě vyzkouším
-
Fajn receptík, líbí se mi
-
+2
-
Jáhlovou kaši dělám dost často, jáhly pro diabetiky jsou skvělé. Dávám skořicki - taky snižuje cukr. Ale zkusím podle tebe, líbí