Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 956 kJ / 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,40 g |
Tuky | 44,50 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 752 mg |
Sodík | 880 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 85,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musíme zvolit druh brambor, které se nerozvářejí.
Napsala jsem orientační množství surovin, není třeba je přesně dodržet. Místo šlehačkové smetany se může dát více 12% smetany na vaření a ubrat mléka. Konzistenci omáčky si vyladí každý sám, množstvím přidané tekutiny.
Zdroj receptu: FOOD, nepatrně poupravený.
Jedná se o starý recept z regionální kuchyně, konkrétně recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem. Vařilo se tak v dobách, kdy se chodilo hromadně kosit louky. Omáčka se přenášela v konvičce a přikusoval se k ní chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2020 21:06
Děkuji
8. 12. 2020 21:04
Nice Foods: Ano, určitě. Jen velmi malé množství na dochucení.
8. 12. 2020 21:02
Opravdu daváte do omáčky ocet?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Další recepty
Suroviny: brambory, voda, klobása šunková, mléko, smetana sladká 33%, mouka hladká, sůl, bobkový list, koření nové koření, ocet, vejce
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
3 názory