Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2022 09:45

To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky

Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím

No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni

22. 2. 2016 09:10

tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....

Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?


22. 2. 2016 07:37
22. 2. 2016 07:34

22. 2. 2016 07:27






Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
22. 2. 2016 07:20

21. 2. 2016 21:01

"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
21. 2. 2016 20:24
Alebo žeby šlo o reklamu?

21. 2. 2016 17:50

Karel.
15. 8. 2013 22:13
1. 2. 2011 11:22







12. 4. 2010 08:16

Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí


11. 4. 2010 22:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Plněné rybí filety se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami

Šunkové rolky plněné vaječnou směsí
Přidáno před 4 hodinami

Velikonoční nádivka (dělená strava ZV)
Přidáno před 14 hodinami

Krémová polévka z pečené mrkve
Přidáno před 17 hodinami

Kuřecí maso se žampiony a pórkem na smetaně
Přidáno před 20 hodinami

Kuskusový dezert s ovocem a ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
uvařil/a Fitulka
před 14 minutami

Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
uvařil/a Martin87
před 17 minutami

Hovězí guláš
uvařil/a PanKuba
před 54 minutami

Nivové těstoviny
uvařil/a JosefMrazek
před 1 hodinou

Knedlík z domácí pekárny
uvařil/a Rasice
před 3 hodinami

Zavařování ořechových jader
uvařil/a blanka12
před 3 hodinami

Banánové vafle
uvařil/a Markeeta
před 3 hodinami

Kuřecí nudličky na kmínu
uvařil/a tara23
před 3 hodinami

Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
uvařil/a Kozakova
před 3 hodinami

Pudingovo-tvarohové polštářky
uvařil/a maty18
před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na pohankovou kaši pohanka recepty jak uvařit pohankovou kaši pohanka lámanka příprava recepty kaše z pohankových vloček recepty z pohanky pohanka po sladku pohanka na sladko pohankova pohanková kaše s jablky recepty pohanka pohankové překvapení krupičková kaše pohanka pro kojence pohankové recepty sladká pohanka jak uvařit pohanku jak udělat pohankovou kaši pohanka recepty sladké pohankova lamanka recepty
Suroviny: pohanka, mléko, sůl, cukr, skořice mletá, máslo
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
13 názorů