Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2022 10:45
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
22. 2. 2016 10:10
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
22. 2. 2016 08:37
22. 2. 2016 08:34
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
22. 2. 2016 08:27
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
22. 2. 2016 08:20
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
21. 2. 2016 22:01
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
21. 2. 2016 21:24
Alebo žeby šlo o reklamu?
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
21. 2. 2016 18:50
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Karel.
15. 8. 2013 23:13
1. 2. 2011 12:22
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
12. 4. 2010 09:16
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
11. 4. 2010 23:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na pohankovou kaši pohanka recepty jak uvařit pohankovou kaši pohanka lámanka příprava recepty kaše z pohankových vloček recepty z pohanky pohanka po sladku pohanka na sladko pohankova pohanková kaše s jablky recepty pohanka pohankové překvapení krupičková kaše pohanka pro kojence pohankové recepty sladká pohanka jak uvařit pohanku jak udělat pohankovou kaši pohanka recepty sladké pohankova lamanka recepty
Suroviny: pohanka, mléko, sůl, cukr, skořice mletá, máslo
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
13 názorů