Hráškový krém a pikantní pečivo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 750 kJ / 1 135 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,00 g |
Tuky | 42,65 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 98,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.
Krok 2: Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe. Dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.
Zveřejněno 18. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškový krém a pikantní pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLkY
Moje poznámka
Hráškový krém a pikantní pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLkY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 52 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 57 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
hráškový krém s brambory,
hráškový krém s brambory
Suroviny:
hrášek mražený,
brambory,
sůl,
pepř,
vývar,
smetana 33%,
těsto listové,
hořčice dijonská,
gorgonzola,
šunka,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.