

Pikant salát
Suroviny 6 porcí
- 500 g měkkého salámu nebo kabanosu
- 2 cibule
- 4 nakládané okurky
- sterilované feferonky, množství dle požadované ostrosti
- pepř mletý
- Marináda:
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce chilli omáčky sladké
- 1 plnější lžíce hořčice plnotučné
- 3 lžíce láku z feferonek nebo okurek
- 1 lžíce worcestrové omáčky
Postup přípravy receptu
Nejprve svaříme za stálého míchání v menším kastrólku všechny ingredience na marinádu. Marinádu necháme krátce povařit, pak odstavíme a necháme částečně zchladnout.
Během chladnutí marinády pokrájíme na nudličky uzeninu, okurky a feferonky. Přidáme i drobně pokrájené cibule, opepříme a promícháme. Vše zalijeme marinádou, promícháme a dáme do chladna proležet nejlépe přes noc.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikant salát
-
Eja57: popoluska340: ...děkuji
-
Jana Dorazinová-Remková: ...chuťově? ...ne
-
om citala suroviny,tak mi to pripomenulo sloni zradlo.Ale tam ide majoneza.Receptik sa mi paci,ukladam na vyskusanie.normalne som dostala chut
-
Jana Dorazinová-Remková: Do slona pokud se nepletu patří ještě ve finále majonéza, tohle se mi líbí víc, místo feferonek beraní rohy, i já skoro nemasožrout si snad zítra trochu udělám.
-
Něco jako "sloní žrádlo"?