Hráškový krém s uzeným kuřetem

maris Kuchařka: maris

4 porce Polévky 16 názorů

Suroviny

400 g mraženého hrášku nebo konzervovaného hrášku
4 uzená kuřecí křídla nebo větší stehno
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 litr drůbežího vývaru
2 starší rohlíky na krutonky
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, vložíme křídla a vaříme 20 minut.

  2. Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na menší kousky a udržujeme v teple.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a vaříme celkem 20 minut.

  4. Po 10 minutách přidáme hrášek, dvě lžíce si dáme stranou a dovaříme.

  5. Polévku necháme mírně zchladnout , rozmixujeme ji a přecedíme přes husté síto.

  6. Na závěr přidáme zbylý hrášek a dochutíme.

  7. Krutonky: rohlíky pokrájíme na kostky a na trošce oleje osmažíme dozlatova.

    Podáváme s kousky masa a s krutonky.

Poznámka

Použijeme-li mražený hrášek, dáme vařit celé množství a oddělíme si dvě lžíce, až když je měkký.

Na talíře můžeme přidat lžíci husté kysané smetany.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový krém s uzeným kuřetem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hráškový krém hráškový krém z uzené maso polevka z konzervovaneho hrášku hrasek s uzeným uzená kuřecí křídla recept hráškový krém s krutonky hraskový krém s mátou hráškový krém z uzeného co s uzeným hráškový kuskus polívka hráškovy krem polivka z konzervovaneho hrasku hraškový krém s lososem celerovo hráškový krém hraskový krem jednoduchý vařime s kuřetem hraskovy krem z konzervovaneho hrasku hraškový krém na 10 porcí hráškový krém bez mouky hraškova polevka z konzervovaneho hrašku

Zapomněl/a jsem heslo