Hovězí Stroganov se žampiony

Suroviny

700 g hovězí svíčkové nebo roštěnce
sůl a pepř
1 cibule
kousek másla
asi 50 g nakládaných okurek
200 g žampionů
lžíce
protlaku
lžička hořčice
100 ml červeného vína
asi 200 ml vývaru (nebo kelímek gelového bujonu +voda)
3 lžíce kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, pak přidáme na nudličky nakrájené maso. Osolíme a opepříme a orestujeme, podlijeme vínem, přidáme nakrájené žampiony, okurky, protlak , vývar a po odpaření alkoholu dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme kysanou smetanu. Podáváme s bramborovými hranolky, kroketami nebo s rýží.

Komentáře k receptu Hovězí Stroganov se žampiony

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Stroganov - Stroganoff je pôvodne ruské jedlo z hovädzieho mäsa. Údajne šľachtická rodina, kde kuchár pripravoval jedlo, sa volala "Stroganov". (Iba poznámka k názvu.)

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-KEja57: proti gustu...se stejným výsledkem by se dalo dusit jakékoliv hovězí, že? Akorát by se to nejmenovalo Stroganoff

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom (autorka receptu)

    Eja57: no jí to dělala z roštěnky takže tak. Ale nejlepší je to samozřejmě ze svíčkové, ale je bohužel drahá, proto jsem zvolila levnější variantu.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Jsem docela zvědavá na reakce....za mne- Stroganoff je minutková příprava, takže svíčkovou dusit doměkka...

    Odpovědět