Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gorgonzola - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 431 kJ /
342 kcal
Bílkoviny16,67 g
– z toho živočišné bílkoviny16,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky30,00 g
– nasycené20,00 g
– nenasycené9,67 g
–– mononenasycené8,67 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,27 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 567 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,33 g
– cukry1,33 g
––– laktóza1,33 g

Recepty s touto surovinou

Sýrová omáčka-základní recept Videorecept

Sýrová omáčka-základní recept

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hebká sýrová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu, ale zároveň s ní dokážete téměř kouzlit. Použití je široké a záleží jen na vaší fantazii. Můžete ji zkombinovat s…

BarborkaS.

15 min

Plněná focaccia

Plněná focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak…

zizala

140 min

Krůtí roláda na smetaně

Krůtí roláda na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…

dzungila

90 min

Letní salát s melounem

Letní salát s melounem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sladký meloun dobře ladí s křupavými salátovými listy, slanou gorgonzolou a sladkokyselou zálivkou. Příprava salátu je velmi snadná. Salát je příjemně osvěžující, a tak…

poslirecept

10 min

Pepřová omáčka s gorgonzolou

Pepřová omáčka s gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krémovou omáčku ze smetany a zeleného pepře připravíme za pár minut. Výraznou chuť pepře můžeme ještě doplnit slanou gorgonzolou, omáčka tak bude ještě lahodnější.…

lucieblahova

15 min

Polentové jednohubky

Polentové jednohubky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm. Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu…

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno…

Pasticcio

Pasticcio

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V kastrolu rozpustíme máslo na bešamel, přidáme mouku a umícháme na mírném plameni světlou jíšku. Pak do ní nalijeme mléko, rozmícháme do hladka a provaříme. Pokud se…

Lilek v bešamelu

Lilek v bešamelu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…

Kapustové závitky v kapustě

Kapustové závitky v kapustě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme polovinou vývaru a uvaříme. Brambory i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou…

Bahula

60 min

Avokádová pomazánka s Gorgonzolou

Avokádová pomazánka s Gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z avokáda vyjmeme pecku a lžící vydlabeme ze slupky. V misce rozmačkáme vidličkou společně s Gorgonzolou. Přidáme pomazánkové máslo, nasekané ořechy, citronovou šťávu a…

1 2 3 4

Naposledy jste si prohlédli