Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gorgonzola - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 431 kJ / 342 kcal
Bílkoviny16,67 g
– z toho živočišné bílkoviny16,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky30,00 g
– nasycené20,00 g
– nenasycené9,67 g
–– mononenasycené8,67 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,27 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 567 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,33 g
– cukry1,33 g
––– laktóza1,33 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Sýrová omáčka-základní recept Videorecept

Sýrová omáčka-základní recept

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Hebká sýrová omáčka je velmi jednoduchá na přípravu, ale zároveň s ní dokážete téměř kouzlit. Použití je široké a záleží jen na vaší fantazii. Můžete ji zkombinovat s…

BarborkaS.

15 min

Plněná focaccia

Plněná focaccia

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…

zizala

150 min

Cibulový quiche s gorgonzolou

Cibulový quiche s gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Mouku osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do…

Jurgen.k

120 min

Krůtí roláda na smetaně

Krůtí roláda na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…

dzungila

90 min

Lilek v bešamelu

Lilek v bešamelu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…

Zapékaná vajíčka s gorgonzolou

Zapékaná vajíčka s gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme prechladnúť. Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky.Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou…

Tvarohová s gorgonzolou

Tvarohová s gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche.Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Borůvkový rozvar s Gorgonzolou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Borůvky rozvaříme do tekutější podoby, vsypeme vločky a necháme asi 8 minut odstát na teple, aby směs zhoustla. Okořeníme, vsypeme sýr nakrájený nebo na jemno…

Polentové noky s gorgonzolou a slaninou Videorecept

Polentové noky s gorgonzolou a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout.Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky.Noky pak vhodíme na pánev a na…

Masové kuličky quatro formagi

Masové kuličky quatro formagi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso osolíme, promícháme s pestem, strouhaným česnekem, hrubě nasekanou petrželkou a zalijeme mlékem. Přidáme tolik strouhanky, aby se s hmotou dobře pracovalo.…

1 2 3

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům