Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 479 kJ / 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,69 g |
Tuky | 31,33 g |
Vláknina | 14,88 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 8,84 g |
Sacharidy | 28,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Moje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 9 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 26 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 47 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 49 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
zelí kysané,
vejce,
houby sušené,
klobása,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
olej,
sůl
Komentáře (2)
Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa.
Není to překlep? Myslím to množství
Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.