Kapustnica

tiktak Kuchařka: tiktak

Polévky 10 názorů

Suroviny

1 kg kysané zelí
2 cibule
3 ks domácí klobása
1 hrst sušených hřibu
olej
bobkový list
celý pepř černý
sul
mletá červená paprika sladká
kmín drcený
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu nakrájam na malé kocky a opražím na rozpálenom oleji, pridám mletú červenú papriku,zalejem trochou vody.

  2. Pridám kapustu aj s trochou kapustovej vody, klobásu nakrájam na kolieska, pridám hríby, koreniny a pomaly varím asi hod.

  3. Dochutím podľa potreby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustnica

  • stanislav stanislav(neregistrovaný)

    Miluji kapustnicu . Jezdím do Tater a měl jsem ji od Půchova až na Štr.Pleso. Všude jinak . Ale,nejlépe ji dělají hospodyňky doma. Třeba ve Važci. Výbornou i v salaši Krajinka u Ružomberku. Je to boží dílo. :yes::-) Zítra si ji udělám podle Vašeho receptu.:-p

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    :yes::-p a mali sme kapustnicu , pridávam fotku :-D+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja robím Novoročnú kapustnicu rovnako,ale nesmú chýbať sušené slivky,som strašne prekvapená,že sa ani v jednom recepte nespomínajú:-O a bravčové mäso,alebo kosť ale to nedávam vždy.Takže by bolo zbytočné,pridávať sem ďalší recept.Myslím si,že autorka určite podlieva aj vodou,len to v recepte zabudla napísať;-)+foto:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Kapustnic je spousta. Chystám se zveřejnit recept vysoce regionální, a sice kapustnicu, která se vařívala při "zakalačce" v obci Harvelka na Slovensku. Obec již neexistuje, byla zatopena vodní nádrží Nová Bystrica. Každá kapustnica má něco do sebe a i tento recept si zaslouží bodíka.:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já souhlasím s Terezkou - zelňačka má hoodně podob, ale určitě ji nikde nevaří hodinu - pochopila bych, kdyby autorka vařila např. hovězí maso na polévku bez použití tlakového hrnce, pak by teprve postupně přidala namočené (když sušené)houby a klobásu a zelí - pak by ta hodina souhlasila. Ale určitě ne v takto podaném postupu vaření.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ešte : obrázok nesvedčí o tom, žeby sa pri varení dávalo len troška vody, v tanieri je tekutiny dosť.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Katarínka, kapustnica sa varí všade inak, na Šariši sa dokonca varí len z jušky ( láku ), dávajú sa do nej sušené huby, klobása, zahusťuje sa zápražkou z masla a múky a ako vložka sa dáva papcun ( strouhání ). Takže je to vec zvyklostí daného kraja. Inde sa robí s vajíčkami, alebo so sušenými slivkami a rozhodne všade sa nedáva mäso. Ja som len rozmýšľala, že keď je tam len troška tekutiny a varí sa to hodinu, čo je podľa mňa zbytočne veľa, tak tam už nezostane vody nič. Vyparí sa;-):-D

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Ja si myslím,že kapustnica má byť hustá s kopou kapusty a mäsa:-p.Raz som prišla na návštevu k rodine,varili kapustnicu a na tanier som dostala čistú kapustovú šťavu a iba zemiaky tam plávali.Dosť som vtedy bola z toho mimo:-?:-S:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na kapustnicu príliš expres recept:-O Ozaj pridávaš len trocha kapustovej vody a nič viac ? Po hodine varenia jej tam potom veľa nezostane.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Děkujeme, že máme možnost si vybrat z takového množství kapustnic!:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept polévka kapustnica kapustnice kapušnica recept na kapustnicu kapustnica recepty slovenská kapustnica recept kapustnica recepty kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica recept kapušnice kapustnica, recept kapustnica s houbami segedínský guláš z hovězího masa domácí kapustnica novoročná kapustnica babicova zelnačka kapustnic

Zapomněl/a jsem heslo