Kapustnica

tiktak Kuchařka: tiktak

Polévky 10 názorů

Suroviny

1 kg kysané zelí
2 cibule
3 ks domácí klobása
1 hrst sušených hřibu
olej
bobkový list
celý pepř černý
sul
mletá červená paprika sladká
kmín drcený
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu nakrájam na malé kocky a opražím na rozpálenom oleji, pridám mletú červenú papriku,zalejem trochou vody.

  2. Pridám kapustu aj s trochou kapustovej vody, klobásu nakrájam na kolieska, pridám hríby, koreniny a pomaly varím asi hod.

  3. Dochutím podľa potreby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustnica

  • stanislav stanislav(neregistrovaný)

    Miluji kapustnicu . Jezdím do Tater a měl jsem ji od Půchova až na Štr.Pleso. Všude jinak . Ale,nejlépe ji dělají hospodyňky doma. Třeba ve Važci. Výbornou i v salaši Krajinka u Ružomberku. Je to boží dílo. :yes::-) Zítra si ji udělám podle Vašeho receptu.:-p

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    :yes::-p a mali sme kapustnicu , pridávam fotku :-D+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja robím Novoročnú kapustnicu rovnako,ale nesmú chýbať sušené slivky,som strašne prekvapená,že sa ani v jednom recepte nespomínajú:-O a bravčové mäso,alebo kosť ale to nedávam vždy.Takže by bolo zbytočné,pridávať sem ďalší recept.Myslím si,že autorka určite podlieva aj vodou,len to v recepte zabudla napísať;-)+foto:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Kapustnic je spousta. Chystám se zveřejnit recept vysoce regionální, a sice kapustnicu, která se vařívala při "zakalačce" v obci Harvelka na Slovensku. Obec již neexistuje, byla zatopena vodní nádrží Nová Bystrica. Každá kapustnica má něco do sebe a i tento recept si zaslouží bodíka.:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já souhlasím s Terezkou - zelňačka má hoodně podob, ale určitě ji nikde nevaří hodinu - pochopila bych, kdyby autorka vařila např. hovězí maso na polévku bez použití tlakového hrnce, pak by teprve postupně přidala namočené (když sušené)houby a klobásu a zelí - pak by ta hodina souhlasila. Ale určitě ne v takto podaném postupu vaření.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ešte : obrázok nesvedčí o tom, žeby sa pri varení dávalo len troška vody, v tanieri je tekutiny dosť.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Katarínka, kapustnica sa varí všade inak, na Šariši sa dokonca varí len z jušky ( láku ), dávajú sa do nej sušené huby, klobása, zahusťuje sa zápražkou z masla a múky a ako vložka sa dáva papcun ( strouhání ). Takže je to vec zvyklostí daného kraja. Inde sa robí s vajíčkami, alebo so sušenými slivkami a rozhodne všade sa nedáva mäso. Ja som len rozmýšľala, že keď je tam len troška tekutiny a varí sa to hodinu, čo je podľa mňa zbytočne veľa, tak tam už nezostane vody nič. Vyparí sa;-):-D

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Ja si myslím,že kapustnica má byť hustá s kopou kapusty a mäsa:-p.Raz som prišla na návštevu k rodine,varili kapustnicu a na tanier som dostala čistú kapustovú šťavu a iba zemiaky tam plávali.Dosť som vtedy bola z toho mimo:-?:-S:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Na kapustnicu príliš expres recept:-O Ozaj pridávaš len trocha kapustovej vody a nič viac ? Po hodine varenia jej tam potom veľa nezostane.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Děkujeme, že máme možnost si vybrat z takového množství kapustnic!:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept polévka kapustnica kapustnice kapušnica recept na kapustnicu kapustnica recepty slovenská kapustnica recept kapustnica recepty kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica recept kapušnice kapustnica, recept kapustnica s houbami segedínský guláš z hovězího masa domácí kapustnica kapustica novoročná kapustnica babicova zelnačka

Zapomněl/a jsem heslo