Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnica

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

24. 3. 2009 12:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 134 kJ / 1 227 kcal
Bílkoviny110,36 g
Tuky48,54 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 462 mg
Sodík 13,69 g
Sůl33,20 g
Sacharidy72,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

stanislav

10. 3. 2016 15:01

Miluji kapustnicu . Jezdím do Tater a měl jsem ji od Půchova až na Štr.Pleso. Všude jinak . Ale,nejlépe ji dělají hospodyňky doma. Třeba ve Važci. Výbornou i v salaši Krajinka u Ružomberku. Je to boží dílo. :yes::-) Zítra si ji udělám podle Vašeho receptu.:-p

mia2404 mia2404

5. 2. 2012 17:27

:yes::-p a mali sme kapustnicu , pridávam fotku :-D+1:yes::yes:

Ivana79 Ivana79

2. 1. 2011 12:21

Ja robím Novoročnú kapustnicu rovnako,ale nesmú chýbať sušené slivky,som strašne prekvapená,že sa ani v jednom recepte nespomínajú:-O a bravčové mäso,alebo kosť ale to nedávam vždy.Takže by bolo zbytočné,pridávať sem ďalší recept.Myslím si,že autorka určite podlieva aj vodou,len to v recepte zabudla napísať;-)+foto:-)

Jenda1 Jenda1

25. 3. 2009 23:47

Kapustnic je spousta. Chystám se zveřejnit recept vysoce regionální, a sice kapustnicu, která se vařívala při "zakalačce" v obci Harvelka na Slovensku. Obec již neexistuje, byla zatopena vodní nádrží Nová Bystrica. Každá kapustnica má něco do sebe a i tento recept si zaslouží bodíka.:-)):yes::yes::yes:

spagetka spagetka

24. 3. 2009 20:12

Já souhlasím s Terezkou - zelňačka má hoodně podob, ale určitě ji nikde nevaří hodinu - pochopila bych, kdyby autorka vařila např. hovězí maso na polévku bez použití tlakového hrnce, pak by teprve postupně přidala namočené (když sušené)houby a klobásu a zelí - pak by ta hodina souhlasila. Ale určitě ne v takto podaném postupu vaření.

tejaja tejaja

24. 3. 2009 19:51

Ešte : obrázok nesvedčí o tom, žeby sa pri varení dávalo len troška vody, v tanieri je tekutiny dosť.

tejaja tejaja

24. 3. 2009 19:50

Katarínka, kapustnica sa varí všade inak, na Šariši sa dokonca varí len z jušky ( láku ), dávajú sa do nej sušené huby, klobása, zahusťuje sa zápražkou z masla a múky a ako vložka sa dáva papcun ( strouhání ). Takže je to vec zvyklostí daného kraja. Inde sa robí s vajíčkami, alebo so sušenými slivkami a rozhodne všade sa nedáva mäso. Ja som len rozmýšľala, že keď je tam len troška tekutiny a varí sa to hodinu, čo je podľa mňa zbytočne veľa, tak tam už nezostane vody nič. Vyparí sa;-):-D

Katarinka

24. 3. 2009 15:18

Ja si myslím,že kapustnica má byť hustá s kopou kapusty a mäsa:-p.Raz som prišla na návštevu k rodine,varili kapustnicu a na tanier som dostala čistú kapustovú šťavu a iba zemiaky tam plávali.Dosť som vtedy bola z toho mimo:-?:-S:-D

tejaja tejaja

24. 3. 2009 14:19

Na kapustnicu príliš expres recept:-O Ozaj pridávaš len trocha kapustovej vody a nič viac ? Po hodine varenia jej tam potom veľa nezostane.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2009 13:20

Děkujeme, že máme možnost si vybrat z takového množství kapustnic!:-/

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapustnica kapustnica recept polévka kapustnica kapustnice kapušnica recept na kapustnicu kapustnica recepty slovenská kapustnica recept kapustnica recepty kapustnica recept na slovenskou kapustnicu slovenská kapustnica recept kapušnice kapustnica, recept kapustnica s houbami segedínský guláš z hovězího masa domácí kapustnica kapustica novoročná kapustnica babicova zelnačka

Suroviny: zelí kysané, cibule, klobása, hříbky sušené, olej, bobkový list, pepř černý, sůl, paprika sušená sladká, kmín drcený

TopRecepty.cz

Kapustnica

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/588X